עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: כדורי ארנצ'יני בשלוש גבינות ורוטב עגבניות

פלאפל איטלקי – יש דבר כזה!

כדורי ארנצ'יני מטוגנים
כדורי ארנצ'יני מטוגים, אפשר גם לאפות בתנור!

האוכל האיטלקי יקר מאוד לליבי. החל מהפסטות (בעיקר הטריות שמכינים לבד) דרך המאפים המדהימים (פיצות, קלצונה ושאר חטאים דומים…) וכלה בכדורי הארנצ'יני שהם בעצם כדורים מאורז ריזוטו, שבושל באופן איטי עם יין לבן וציר מרק, לאחר קירור מתאחדים עם כמה סוגי גבינות קשות וביצה ויחד הופכים לכדורים יפיפיים, כדורי פלא נהדרים ממש. קרנצ'ים מבחוץ ונימוחים מבפנים. טובלים ברוטב עגבניות משגע.

המתכון הזה מוקדש למדריך הטיולים שהוא אגדה בפני עצמה נתי חמאווי, וכדורי הארנצ'יני שאכלנו ברובע היהודי ברומא במסגרת הסיור הקולינרי. כבר אז (לפני חצי שנה) גמלתי בליבי החלטה – לא אנוח עד שיעלה בידי המתכון המושלם לכדורים האלה. והצלחתי! אינני יודעת מדוע יש לי התניה מצחיקה שכזו: כל מאכל זהוב בצורת עיגול כשהוא מטוגן, מזכיר לי מיד סופגנייה ;ֹ-) אבל את האמת שהכדורים הללו מזכירים פלאפל, רק שהם בטעם, מרקם וצבע שונים מאוד…

החומרים הדרשים:

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך דק

2 שיני שום כתושות

1 כוס אורז לריזוטו עגול

1/2 כוס יין לבן יבש

350 מ"ל (1/2 2 כוסות) ציר ירקות / עוף רותחים

1 ביצה טרופה (גודל L)

50 גר' פרמזן מגוררת

50 גר' מוצרלה מגוררת

100 גר' גבינת קשקבל

מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס

 

לטיגון –

1/2 כוס קמח תופח

2 ביצים טרופות בקערית

1 כוס פירורי לחם בהירים

 

לרוטב העגבניות –

5 עגבניות חתוכות גס

2 שיני שום

1/2 פלפל אדום חריף (למי שאוהב חריף..)

כף סוכר חום

כפית שטוחה של מלח

זרזיף של שמן זית

קופסת עגבניות חתוכות של MUTI

1/2 כפית פפריקה מעושנת

 

 

אורז ריזוטו בסיר בשלבי ההכנה
יש לחכות בכל פעם שהמים נספגו לגמרי באורז זאת לפני שיוצקים את המנה הבאה

אופן ההכנה –

  1. מחממים את שמן הזית עם הבצל והשום, מטגנים עד שהבצל מתרכך אך לא משחים.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות כ-3 דקות. יוצקים את היין הלבן וממשיכים לערבב עד שהוא נספג באורז והאלכוהול שבו מתאדה.
  3. מוסיפים את ציר המרק לאורז בכמות של חצי כוס בכל פעם. ולערבב. לא להוסיף נוזלים נוספים עד שהקודמים לא נספגים באורז (ראו תמונה). לתבל בפלפל ומלח. להעביר לקערה ולהעביר לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הביצה הטרופה והגבינות המגוררת.
  5. מכניסים לקירור במקרר של חצי שעה.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצרים מתערובת האורז כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, טובלים בקמח, בביצה, ובפירורי לחם. מטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  7. להכנת רוטב העגבניות: מרסקים בבלנדר את העגבניות הטריות, מוסיפים את העגבניות החתוכות, השום, הסוכר, שמן הזית והפלפל החריף. מעבירים לסיר ומחממים. מוסיפים את הפפריקה המעושנת והמלח ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה.
  8. יוצקים לתוך צלחות עמוקות מעט את רוטב העגבניות, מוסיפים 2 כדורים ומגישים חם!
כדור ארנצ'יני חצוי עם מילוי אבוקדו
כדור ארנצ'יני ממולא אבוקדו – לא לשכוח להמליח את האבוקדו.

המלצות:

  1. למי שמקפיד, אפשר לאפות בחום של 200 מעלות את כדורי הארנצ'יני בתנור במקום לטגנם בשמן עמוק. הטעם נשאר זהה. רק הכדורים יצאו קצת פחות סימטריים. יש לסדר את הכדורים ע"ג נייר אפייה, לרסס בתרסיס שמן, להכניס לתנור חם, לאפות עד שהכדורים מזהיבים מעט. המלצה: במקרה של אפייה בתנור הוסיפו לבלילת הביצה בציפוי מעט שמן זית, כמו לסלט: זרזיף.
  2. לגיוון – ניתן להכניס לכל כדור קובייה של אבוקדו שפזרתם עליו מלח (אחרת יצא לכם מר) בדומה לתהליך העבודה של קובה. משטיחים מעט אורז על היד, מניחים את האבוקדו ומעליו מעט אורז נוסף, לכדרר לכדור ולהמשיך לצפות אותו כרגיל: קמח, ביצה פירורי לחם.
  3. לגיוון חלופי: להוסיף לבצל המטוגן 2 פטריות ענקיות של פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות.
בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן