כשפסח מתערבב עם שבועות –
כשפסח מתערבב קצת עם שבועות… מקבלים מתכון נהדר, עדין וטעים של קציצות פרסה חלביות! אני מסרבת לטגן אותן ואופה אותן בתנור. הן יוצאות נפלאות. ובטוח שיותר בריאות. עם או בלי רוטב יוגורט בצד זו יופי של תוספת מגוונת לשולחן החג בשבועות, או סתם לארוחת ערב מפנקת עם סלט ירוק בצד. קבלו את קציצות הכרישה החלביות:
החומרים הדרושים: (כ- 18 קציצות)
5 גבעולים (רק החלק הלבן) של הכרישה (הפרסה)
2 תפוחי אדמה (בינוניים) רתוחים
150 גר' גבינת פטה / צפתית רכה
100 גר' גבינת גאודה עיזים / קשקבל מגוררת
50 גר' טל העמק מגוררת / פרמזן
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים XL
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים את הכרישה עם מים עד כדי כיסוי כשהיא חתוכה למקטעים של כ- 3 ס"מ כל אחד. מבשלים כ- 20 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים, מקררים בטמפרטורת החדר, סוחטים הייטב. מרסקים במעבד מזון (או קוצצים ממש טוב עם סכין חד).
- מגררים את תפוח האדמה לקערה גדולה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מרפדים תבנית גדולה בניר אפיה. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.
- אפשר להגיש עם רוטב יוגורט בצד (גביע יוגורט, כף מיונז, מלח, מלפפון ירוק חתוך דק, כפית שום כתוש).
- בתיאבון!