Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: תבשיל קציצות מפרום מדהימות! – טריפולי

מה בין מפרום למוסקה?

מסודרים כמו חיילים על מגש לפני טיגון!

כשאומרים לי מפרום אני נזכרת מיד במוסקה. כי אני עושה את המוסקה עם שורה אחת של חצילים ואחת של תפוחי אדמה. אז שני התבשילים מהממים האלה נראים לי בסך הכל מאותה משפחה. אבל מה, המפרום כיוון שנעשה אחד אחד (לעומת המוסקה שאני עושה בתבנית בתנור) וכיוון שהוא בסך הכל מטוגן, אותו אני שומרת כאוכל מנחם, טעים ומשמח לימים חגיגיים יותר. אני משתדלת שלא לטגן בימים של שגרה. פשוט פחות בריא. אבל בכנות – אין כמו אוכל שעבר טיגון, בטח שבטח אם אחר כך התבשל לו בנחת בשמיכת רוטב אדומה. אז אם יש לכם כוח להשקיע ולקצור אחר כך מחמאות, לכו על המתכון הזה, לא תצטערו – הבטחה שלי.

החומרים הדרושים:

לתפוחי האדמה עם הקציצות בפיהם-

7 תפוח אדמה גדולים יחסית קלופים

חצי צרור פיטרוזיליה (רק העלים)

4 בצלים יבשים קצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון פעמיים

12 שיני שום כתוש

1 פלפל ירוק או אדום חריף קצוץ דק

4 פרוסות חלה שהושרתה במים נסחטה ונטחנה במטחנת הבשר (אפשר גם לפורר ידנית)

2 כפיות פלפל שחור

2 כפיות מלח

1/2 כפית כורכום

קורט של קינמון

קורט של כמון

2 ביצים גדולות רכות

מלח

 

לבלילה לפני הטיגון –

1/2 1 כוסות קמח תופח

2 ביצים טרופות

כף רסק עגבניות

מעט מים

כפית סילאן

מלח

 

שמן לטיגון עמוק

 

לרוטב בו יתבשלו המפרומים –

3 כפות שמן

בצל אחד יבש קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות קצוצות

1 כף סוכר קנים / חום / רגיל

1 פלפל אדום טרי קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קימל טחון

3 כוסות מים

1 כף סילאן

 

אני מוסיפה פרוסות של חצילים מטוגנים מעל!

אופן ההכנה:

  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בצמדים (כל צמד בעובי 1 ס"מ, כששתי הפרוסות אינן חתוכות עד הסוף) משרים בקערה עם מים ומלח. כ-10 דקות.
  2. מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל החריף והשום.
  3. בקערה עמוקה שמים את הבשר הטחון, השום, הפיטרוזיליה, הבצלים, הלחם, התבלינים, מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. מסננים את פרוסות תפוחי האדמה, בין 2 פרוסות טומנים קציצת בשר, מהדקים את הבשר היטב לפי קו תפוח האדמה (ראו בתמונה), מסדרים את כל המפרומים על מגש.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  6. מערבבים את חומרי הבלילה היטב בקערה. צריכה להתקבל בלילה סמיכה יחסית (טיפה יותר סמיכה מפנקייק).
  7. טובלים כל מפרום בבלילה בזהירות ובזריזות ומניחים בשמן החם. מטגנים לגוון זהוב. מניחים על נייר סופג.
  8. מכינים את חומרי הרוטב בסיר עמוק: מטגנים ראשית את הבצל, כשמזהיב מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף, התבלינים, הרסק, מערבבים היטב, מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש קטנה.
  9. מסדרים את המפרום המטוגן בזהירות בסיר בתוך הרוטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה (מאוד) כ-שעה וחצי.
  10. מגישים על אורז לבן / קוסקוס
  11. המלצה: ניתן להוסיף לסיר המפרום לפני הבישול ברוטב פרוסות של חצילים מטוגנים, החצילים יתנו למפרום טעמים עמוקים וכך תהיה תוספת נוספת לחגיגה מושלמת!
  12. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן