עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: עראיס – פיתה קלויה עם בשר טחון מתובל ברוטב טחינה!

מה הפירוש?

ארוחה מלאה בפיתה! זה יאמממי.

מקור השם "עראיס" הוא ככל הנראה "כלה" וכפי שהפיתה חובקת את הבשר במנה זו כך הכלה ביום חתונתה מחובקת ועטופה בחום ע"י הסובבים אותה. מקור המנה ככל הנראה בלבנון, ירדן ואף במחוזותינו. במקור נהגו להגיש את המנה הזו בחתונות לבנוניות ומכאן כפי הנראה ההקשר שנעשה.

אני מודה ומתוודה כי לא הכרתי את המנה הזו עד ממש לאחרונה. היכרותנו נעשתה באופן פתאומי אינטנסיבית לאור פופולריותה של הפיתה. היא חובקת בתוכה בכל פעם מעדן אחר, ואין מה לומר תמיד עושה את עבודתה נאמנה. השפים משתגעים עליה וגם הסועדים. היא לא מצריכה בדרך כלל הכנה ארוכה והיא משמשת כמנה מלאה לכל דבר ועניין. מה יותר מקומי ואותנטי לפיתה עם משהו כארוחה?

לגרסה המובאת לפניכם התודעתי השבוע דרך המדיה הטלוויזיונית, בעודי מתבוננת בה בהשתהות, הבטחתי לעצמי לחקור את מוצאה ועימם מספר מתכונים עד שאגיע לגרסה הכפרית הסופית שלי (כפר  סבאית :).

ובכן ניסיתי את המרכיבים ואופן ההכנה כפי שעלו בעיני רוחי מצפייה, קריאה והתבוננות, אני חייבת לציין שיצאו לבסוף פיתות עסיסיות למדי (נראה לי בזכות הטחינה הגולמית שהוספתי לבשר), שנחטפו כהרף עיין ע"י קטנים וגדולים כאחד. הנה המתכון לפניכם –

 

החומרים הדרושים:

400 גר' בשר טחון פעמיים

(אני טחנתי אווזית שנחשב בשר רזה למדי אך גם צואר או כתף יעשו כאן את העבודה)

12-14 פיתות קטנות (פיתות ביס)

2 כפות טחינה גולמית

1/2 צרור פטרזיליה חתוך דק

2 בצלים מגוררים

1 פלפל חריף אדום חתוך דק

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית ראס אל חנות

1/2 כפית כמון

מלח גרוס

פלפל שחור גרוס

זרזיף שמן זית

זרזיף רכז רימונים (בערך 2 כפות)

חופן צנוברים קלויים קלות במחבת

 

אופציה לנלווים:

סלט עגבניות חתוך עם פלפל חריף אדום, שמן זית ומלח

ו/או סלט טחינה

ו/או רוטב יוגורט עם מלפפונים חתוכים, מעט כמון ומלח

 

אופן ההכנה:

להפריד את 2 חלקי הפיתה לבסיס ומכסה.

לערבב את כל מרכיבי הבשר, התבלינים, השמן והירקות יחד. להניח במקרר מכוסה לשעתיים לפחות.

להניח כף וחצי בערך על בסיס כל פיתה, לשטח, לכסות עם המכסה.

לצפות טוסטר לחיצה עם נייר אפייה. להניח את הפיתוח. לזלוף מעל שמן זית (2 טיפות על כל פיתה משני הצדדים)

לקלות עד שמתקבלים פסים חומים.

לחמם תנור לגריל 220 מעלות.

להעביר את הפיתות הקלויות עם הבשר בזהירות לתבנית אפייה, להכניס אותן לעוד 10 דקות לאפייה בתנור.

להגיש חם עם סלט עגבנות, טחינה או רוטב יוגורט בצד (לבחירתכם)

בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן