עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: רוטב בולונז

טעמי רוטב בולונז נפלאים אף יותר אם בושלו יום מראש

רוטב ראגו או בולוניז זהו רוטב על בסיס בשר טחון וירקות המתבשל זמן רב על אש קטנה ומקבל טעמים עמוקים. אפשר להגיש כרוטב לפסטה או על אורז לבן. אם תכינו את הרוטב יום מראש, ותאחסנו אותו במקרר, תקבלו טעמים עמוקים יותר! אם כן, תמיד שווה להכינו כשיש אורחים, כי אז אפשר לחלק את ההכנה מבלי לפגוע בטעמם של המאכלים, במקרה הזה כאמור – הטעם רק ישתבח.

החומרים הדרושים:

300 גר' בשר טחון פעמיים

ראש סלרי / 6 מקלות סלרי קצוצים

2 בצלים קצוצים דק

חופן פיטרוזיליה

חופן עלי סלרי

גזר אחד חתוך לקוביות קטנטנות

גמבה חתוכה לקוביות קטנות

3 עגבניות לחתיכות קטנות

עלה דפנה אחד (מוציאים בסוף הבישול)

3 גרגרי פלפל אנגלי (מוציאים בסוף הבישול)

מעט כמון

מעט אבקת שום מעושן (זה ממש טעים)

כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור גרוס

½ כוס יין אדום

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות

כף סוכר חום

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

את כל הירקות מטגנים יחד (מכניסים ראשית את הירקות הקשים.. אחרי 7 דקות את הירקות הרכים יותר) מטגנים את כולם יחד עוד 7 דקות..

מוסיפים את התבלינים, ומפוררים במזלג את הבשר הטחון לתוך הסיר. מוסיפים את היין. מאדים מעט.

מוסיפים את רסק העגבניות והמים.. מבשלים על אש קטנה שעתיים!

בסוף מוציאים את גרגרי הפלפל ועלה הדפנה.

יוצקים על פסטה.

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

רוטב בולונזאיטלקית: "ראגו בולונייזה" – Ragù bolognese) הוא רוטב לפסטה שמקורו מבולוניה, איטליה, המבוסס על בשר טחון, עגבניות ויין אדום. בבולוניה נהוג להגיש את הרוטב עם פסטה רחבה, בייחוד טליאטלה, בעוד שמחוץ לאיטליה מקובל במיוחד להגיש את הרוטב עם ספגטי ("ספגטי בולונז"), אף שהבשר שברוטב אינו נצמד טוב לפסטה דקה מסוג זה. כמו כן, לעתים קרובות מפריזים בכמות רסק העגבניות, למרות שהרוטב המקורי משתמש בכמות קטנה בלבד, כאשר מרכיבו העיקרי הוא הבשר הטחון. הרוטב משמש גם להכנת לזניה. (נצפה בויקיפדיה – ערך רוטב בולונז).

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן