עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: כרובית בטמפורה

פרחים לבנים חגיגיים המיועדים למאכל!

כרובית הוא הירק המועדף עלי אחרי בצל יבש. ומבין כל צורות הבישול, הטיגון של הכרובית בטמפורה נראה בעיני תמיד כפלא. כמו עטיפה של מתנה עוטפת הטמפורה בעדנות את הכרובית ומשאירה לנו לנגוס במעטה טעים ונעים. זו בהחלט מנה מנחמת שכדאי מאוד לאכול אותה במחיצת שותפים אחרת זה טיפה מסוכן…

 

החומרים הדרושים:

1 ראש כרובית טרי מפורק ומאודה קלות

לבלילה –

1 כוס מי סודה

1 ביצה

½ כוס קמח

1 כפית מלח

1 כפית חרדל (לא חובה)

½ כפית פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי הבלילה עד לקבלת עיסה אחידה.

טובלים את פרחי הכרובית בבלילה ומניחים בשמן החם עד שמזהיב קלות.

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

הכרובית זכתה לפופולריות עוד ביוון העתיקה ובקיסרות הרומית, בהן היה נהוג לאכול רק את "החלק הלבן" של הכרובית, דהיינו את הפרחים ועוקציהם. בהמשך, האיטלקים אימצו גם את העלים והגבעולים הירוקים של הכרובית.

בימינו מגדלים כרובית בעיקר בשל התפרחת שלה. בדרך כלל אוכלים את הכרובית מבושלת או מטוגנת, אך יש מתכונים רבים גם לכרובית טריה, לרוב קצוצה דק לתוך סלט, אפויה וכבושה. הכרובית מהווה חלק מסלטים רבים – בדרך כלל עם ברוקולי, אפונה וגזר. הכרובית נמכרת טרייה וקפואה וגם בתערובת של ירקות מיובשים. (צוטט מויקיפדיה – ערך כרובית)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן