עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לחם גבינות וכרישה (אנגלי) מעולה!

מעשה בלחם בצל וגבינות נפלא!

יש להוסיף עוד כמה כפות קמח בהדרגה עד קבלת בצק במרקם נעים למגע

אז ככה, בימים כתיקונם אנחנו נכנסים לרכב ונוסעים לנדב קינוחים. כן, כן, גם אם זה להצטייד רק בלחם ועוד כמה מאפים. נוסעים בכיף, נהנים מהדרך, מהעמק הנפלא ונוחתים ברמת ישי. על נדב קינוחים כבר כתבתי כאן, הוא מעוז מבטיח לחובבי פחממות ושאר פינוקים.

קורונה מחייבת יצירתיות

עכשיו נשאלת השאלה מה עושים בימי עוצר? אסור לצאת מהבית. הילדים כבר עשו למקרר סחרחורת, ואנחנו מבקשים לחדש את המתכונים שאנו מכירים. לי יש נטייה לנוסטלגיה קלה, התחביב הגדול ביותר שלי הוא לשחזר מנות שאכלנו במסעדות. במקרה שלנו, יש לחם של גבינת פיקורינו ובצל באותו מעוז מבטיח – נדב קינוחים, שלעיתים כשאני נזכרת בו, אני מסוגלת לשנות תוכניות ולעשות שמיניות רק כדי לשים את ידי על כמה כיכרות כאלה.

ספרים הם תמיד בריחה נהדרת…

יגעתי וחיפשתי בתוך ספריית ספריי הבישול שלי המונה למעלה מ-300 ספרים מכל העולם, מתכון ללחם שיזכיר לי את הלחם שאני כל כך אוהבת. בצל וגבינות חייבים להיות מרכיבים דומיננטים ומצאתי! מתכון שמקורו אנגלי. מסתבר שיש לחם כזה באנגליה המתובל בכרישה וגבינה קשה חריפה. כל כך שמחתי. עשיתי לו התאמות קטנות למוצרים שיש לנו באופן זמין והנה הוא לפניכם.

עכשיו מדמיינים וחיים גם על זכרונות!

כל זה לא היה קורה אלמלא אודליה ברבי הנהדרת (אותה הכרתי בזכות האינסטה – הרשת החברתית) אודליה הועילה ותיעדה את אחד מביקוריה האחרונים באותו מעוז – נדב קינוחים כשעוד הכל היה בסדר… (זה נראה כל כך רחוק)  כמובן שנדלקתי ונסעתי לשם שוב בעקבותיה. עד לפני כמה ימים היה לי עוד לחם כזה במקפיא. עכשיו הכנתי בעצמי ושמרתי שוב, שיהיה! הלחם טוב בהקפאה עד חודש!

החומרים הדרושים:

בסוף מתקבל לחם ריחני עם קרום נפלא!

500 גר' קמח לחם (ועוד כמה כפות לפי הצורך)

1 כף שמרים יבשים

150 מ"ל חלב פושר

150 מ"ל מים פושרים

 

1 כרישה גדולה נקייה, קצוצה לפיסות קטנות (רק החלק הלבן – כ150 גר' לאחר קיצוץ)

25 גר' חמאה ללא מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 1 כפית מלח

 

150 גר' גבינת גאודה עיזים מגוררת (או כל גבינה דומיננטית אחרת האהובה עליכם)

 

לזיגוג:

3 כפות חלב

גרעיני שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב במיקסר את הקמח, השמרים, החלב הפושר והמים הפושרים. להמשיך לבחוש כ- 10 דקות.
  2. בינתיים במחבת לאדות את הכרישה עם החמאה וטיפה שמן קנולה. להוסיף את המלח והפלפל ולהמשיך לאדות עד שהכרישה מזהיבה.
  3. לצנן את הכרישה לטמפרטורת החדר, להוסיף אותה לבצק ולהמשיך לבחוש. להוסיף את הגבינה המגוררת.
  4. לבחוש עד שהכל מוטמע היטב בבצק. אם הבצק דביק – להוסיף בכל פעם כף קמח, עד שהוא נעשה נעים למגע.
  5. לכסות את הבצק ולהתפיחו כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מעבירים למשטח עבודה, לשים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מחלקים לשני חלקים שווים.
  7. מרפדים 2 תבניות בניר אפיה. יוצרים כיכר מכל גוש בצק. מניחים ע"ג התבנית ומכניסים את התבנית לניילון אטום, מנפחים אותו באוויר וסוגרים. מניחים לתפיחה נוספת של שעה.
  8. מורחים חלב במברשת ומפזרים זירעוני שומשום מעל הככרות.
  9. לחמם תנור ל 220 מעלות.
  10. לאפות את הכיכרות עד שהן מזהיבות / משחימות ובנקישה עליהן נשמע צליל חלול.
  11. לצנן ע"ג רשת.
  12. הכי טעים לאכול חם עם חמאה! אפשר לשמור בהקפאה עד חודש.
  13. בתיאבון.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן