עוגיות קלילות שכולם יחשבו שקניתם!
אני חושבת שאפשר להכתיר את העוגיות האלה לעוגיות הקלות ביותר שידעתי אי פעם.
כשהטועמים נוגסים מהם ביס הם מיד שואלים מאיפה קנית? ועל פניהם תדהמה.
איזה קניתי אני עונה עשיתי במו ידי.
מקור העוגיות הללו הוא ככל הנראה מארצות הברית. הן מושחתות לגמרי. כדאי שתעשו עם עצמכם הסכם רק אחת ודי.
הן גדולות יחסית, מאוד מספקות. אך כיוון שהן גם מאוד טעימות קשה מאוד לעצור אחרי עוגייה גדולה אחת ככל שתהיה קשה מאוד יהיה להפסיק לזלול.
החומרים הדרושים:
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
כפית מלח עבה
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 ביצים L
2 כוסות שוקולד צ'יפס לבן וחלב/מריר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל 175 מעלות, מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה.
- מכניסים את החמאה ושני סוגי הסוכר בקערת המיקסר. בעזרת המקציף יש לערבב במהירות בינונית לקרם מהיר ואוורירי כ- 2 דקות.
- מורידים למהירות נמוכה. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל, הביצים ומערבלים עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עם כף באופן ידני.
- מרפדים תבנית בניר אפיה. בעזרת 2 כפות שמים במרחקים של 5 ס"מ זה מזה גבשושית מן המלית.
- אופים כ- 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות. המרכז יישאר מעט רך.
- מוציאים את התבניות מהתנור, כעבור 2 דקות מצננים אותן על רשת לצינון מלא.
- אפשר לשמור את העוגיות בכלי אטום כשבוע מחוץ למקרר.
בתיאבון!
הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)
זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!