חמאת בוטנים ושימושים רבים לה…
לעולם לא אבין מה זה הדבר הזה שילדים (במיוחד שלי) אוהבים לאכול חמאת בוטנים עם ריבת תות בתוך כריך. מאיפה מגיע השילוב החונק ממתוק הזה. והם גם מוכנים לאכול רק חמאת בוטנים אחת מסוג מסויים ושתהיה ללא חתיכות. חלקה. נראה לי זה הגיע לביתנו ישירות מארה"ב. רק שהם מעולם לא היו שם. כמו כן, מעולם לא העלתי בדעתי לשלב בין השניים. אני מניחה שהם ראו את הלהיט הזה באחת מתוכניות הטלויזיה ושם זה נדבק. אמרתי אם הם כל כך אוהבים חמאת בוטנים בואו נעשה נתחי עוף עם חמאת בוטנים. זה נראה לי מעולה סאטה כזה. אז ניסיתי. ויצא משו משו. לוקלקו הצלחות והאצבעות גם יחד. ההכנה קצרה ולא מסובכת. מה שכן, מומלץ להשרות את נתחי העוף הנקיים והחתוכים כבר מיום קודם.
החומרים הדרושים:
להשריה יום קודם –
500 גר' נתחי עוף חתוכים לרצועות
פלפל שחור
1 כף קורנפלור
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
מעט צ'ילי יבש כתוש
מלח
לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים
3 בצלים קצוצים
3 שיני שום פרוסות דק
כף וחצי זנגביל טרי מגורר
כף וחצי רוטב ברביקיו דבש מוכן
2 עגבניות קצוצות
1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
מעט שמן קנולה
4 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
אופן ההכנה:
- משרים את נתחוני העוף בשמן הזית, המלח, פלפל, שום כתוש, קורנפלור. מכסים ושומרים במקרר מינימום שעתיים, עדיף יום קודם.
- לטגן את הבצל הקצוץ היבש במעט שמן קנולה. להוסיף לאחר שמזהיב את השום הפרוס, הזנגביל המגורר. לאחר מספר דקות להוסיף את העגבניות ואת הפלפל החריף. לטגן יחד עד שהעגבניות נעשות רכות.
- להוסיף את נתחוני העוף ולערבב במהירות על אש גבוהה. להוסיף את חמאת הבוטנים + המלח + רוטב הברביקיו + 1/2 כוס מים.
- להוסיף את חלב הקוקוס ולהביא לרתיחה על אש בינונית.
- להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ. להוריד מהאש, להגיש על אורז לבן!
- בתיאבון!