מאיפה הכל התחיל?
מאהבה גדולה מאוד לגבינה צהובה. אני מודה. תוסיפו לזה את המתכון לפלעצלך של נירה רוסו, ואת העובדה שאני אוהבת לשים על הלחמניות הללו תועפות של בצל. כך שתמיד חסר לי בצל לכמה לחמניות אחרונות. מה עושים עם הבצק?
אז ככה, הגיעו לסופר גבינות מותכות קטנטנות שהן יבוא מספרד, ארוזות אחת אחת בתוך פלסטיק וכולן יחד משווקות בשקית רשת. הן בעצם גבינה מותכת של צ'דר ויש עוד סוג לדעתי של גבינת עיזים. שתיהן טעימות מאוד. מה שעשיתי הוא לשטח כדור בצק קטן, לטמון בתוכו את הגבינה, אותה תוכלו לראות בצילום, ולסגור היטב מאחור בצביטות קטנות הרודפות במעגל האחת את השנייה.
החומרים הדרושים:
בצק –
840 גרם קמח
100 גרם סוכר
כף שמרים יבשים
500 גר' מים (אולי קצת פחות, שימו בהדרגה)
1 כף מלח
אופן ההכנה:
- מערבים במיקסר את חומרי הבצק. את המים מוסיפים בהדרגה. שימו לב, ייתכן שלא תצטרכו את כולם. שימו לפי הרגש. כשתראו שהבצק הופך לכדור, זה מספיק. הבצק צריך להיות נעים למגע.
- נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים.
- נותנים להם לתפוח שוב. כעשר דקות.
- פותחים כל כדור בעזרת הידיים ומשתדלים לדקק יותר באמצע. (ליצור מעין גומחה)
- שמים על כל פיסה עגולה גבינה עגולה אחת, סוגרים את הקצוות מאחור ושומרים על הצורה הכדורית
- מניחים כל כדור בתוך מנג'ט בתבנית של מאפינס.
- מחממים תנור ל 220 מעלות ואופים עד שהלחמניות מזהיבות.
- בתיאבון!