עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: גוזלמה – פיתה ממולאת אפויה במחבת (טורקי)

אפייה של פיתה במחבת!

מאפה מטריף אפוי במחבת!

מדובר כאן בבצק שמרים שנעשה עם יוגורט. הוא מאוד נוח לעבודה. מחלקים לכדורים, כל כדור פותחים ליריעה דקה, שמים במרכז מילוי, ומקפלים כמו מעטפה מכל הצדדים לאמצע. האפייה (או יותר מדוייק – הקלייה) נעשית במחבת חם עם מעט מאוד שמן.

המקור – טורקיה, נו אז  זה בטוח טעים…

במקור המאפה הזה נקרא "גוזלמה" והוא מגיע במגוון ואריאציות של מילויים: בשר טחון, בצל ותבלינים, עשבי תיבול וגבינות וכו'. אביא כאן מתכון שבסיסו פורסם לאחרונה במגזין "על השולחן" מפרי שולחנה של רות אוליבר שהיא לא פחות מאלופת עולם מבחינתי בכל שקשור למאפים ואוכל בכלל. על המתכון הבסיסי שלה עשיתי שינויים (כמובן) בעיקר במלית (ובעוד כמה פרטים קטנים).

 

מלאכה פשוטה ותוצרים שווים !

מדובר במלאכה לא מסובכת, שלא לומר די פשוטה, אך התוצרים המתקבלים מרשימים מאוד! דרך האפייה הלא שגרתית מעוררת סקרנות ובעיקר את התיאבון. כדאי לעשות ממש סמוך להגשה. אני אפיתי אותם בשלישיות בתוך מחבת די רחב.

 

ואפשר להפוך מעדן טורקי לכזה איטלקי?

בטח! מלאו ברוטב פיצה, מעט גבינה צהובה, גבינה פטה מגוררת, ותבלין לפיצה – ותקבלו פיצה סגורה טעימה עד מאוד.

 

החומרים הדרושים:

המלית יכולה להשתנות בהתאם לטעמכם!

לבצק –

1/4 3 כוסות קמח

1 כוס מים

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית שמן

2 כפות גדושות של יוגורט

שמן זית לשימון הבצק

למלית התרד-

2 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים

2 כוסות עלי תרד

5 בצלים ירוקים (רק החלק הירוק קצוץ)

 

100 גר' קשקבל מגורר

50 גר' פרמזן מגורר

50 גר' מוצרלה

פלפל שחור גרוס, מלח גרוס – מעט

250 גבינת פטה מפוררת

 

מקפלים כמו מעטפה מארבעת הצדדים למרכז

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונוח לעבודה.
  2. מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת וממתינים בערך חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לגבי המלית: מטגנים את הבצל היבש בשמן, לאחר מספר דקות מוסיפים את הבצל הירוק, והתרד. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים עוד 3 דקות. מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  4. את הבצק מחלקים ל – 8 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה דק יחסית כ- 2 מ"מ (אך לא דק מידי). במרכזו עורמים בריבוע שגודלו 8*8 ס"מ בערך את המלית בסדר הבא: מעט מהגבינות הקשות המגוררות, מעל ממלית התרד והבצל הירוק, ומעל מגבינת הפטה.
  5. מקפלים כמו מעטפה מרובעת את החלק העליון למרכז, את החלק התחתון למרכז וכך גם את הצדדים.
  6. מחממים מחבת על הלהבה הגדולה ביותר. מחכים שתתחמם היטב (מחבת טפלון או כל חומר שהוא "נון סטיק"). שמים מעט מאוד שמן (ממש 2 טיפות) מנמיכים את גובה הלהבה לבינונית – נמוכה.  מעבירים בכל פעם 2 או 3 פיתות לאפייה. 3 דקות מכל צד. עד שהן מזהיבות. מגישים מיד.
  7. המלצה: להגיש עם רוטב יוגורט עיזים המעורבב עם מעט מלח, שמן זית, קמצוץ כמון טחון ומלפפון חתוך דק.
  8. בתיאבון!
מומלץ רוטב יגורט ומלפפונים בצד!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן