עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: ריבת תות שדה ביתית (קונפיטורה)

האריות שאהבו תות!

שמתי לב ברבות השנים שאני לא משתגעת על ריבות, למעט ריבת תות. היא מושלמת בעיני. אף פעם לא ניסיתי להכין ריבה. זה נראה לי תמיד המון עבודה. כששלושת הבנים שלי החלו להראות חיבה יתרה לריבת תות, חשבתי שוב על לנסות להכין בעצמי. אך בכל פעם דחיתי את המשימה, הרי קל הרבה יותר לשלוח יד אל המדף בסופר ולהעמיס עוד צנצנת או שתיים.

והייתה הריבה כמרקחה!

עד שיום אחד – השבוע, קניתי בטעות פעמיים את מנת התותים השבועית. כך יצא שהיו ברשותי 4 קופסאות תותים, חשבתי שאין שום דבר שקורה במקרה, והיקום בוודאי התכוון שזהו המועד הנכון ביותר להכנת הריבה עליה חלמתי זמן רב. וכמו תמיד, גם הפעם נברתי במתכונים רבים, עד שגיבשתי לעצמי כמויות ומרכיבים שנראו לי הולמים לטעמינו האישיים. בסופו של התהליך עמדתי מעל סיר המדיף ריח תותים חזק ולא יכולתי להפסיק להסניף את הריח המשכר הממכר הזה. מה אני אגיד לכם, במהרה התקבצו ובאו כל בני הבית ונעמדו סביב הפלא הזה, שבאחת הפך למרקחה אדומה עזת צבעים וריח. קיווינו שגם טעמה יהיה שכזה. ואכן, התלהבנו מאוד מהתוצאה. יצאה כמות מכובדת. מחצית ממנה הלכה למלא את תפקיד המלית בעוגיות הפירורים החמאתיות, שגם אותם תוכלו למצוא כאן באתר. בינתיים הנה המתכון לריבה:

החומרים הדרושים:

800 גר' תות שדה שטוף וללא העוקצים

400 גר' סוכר (אני השתמשתי מסוכר קנים)

ליבת תפוח עץ (עם הגרעינים)

שקית קטנה של סוכר וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ לימון מלימון וחצי

1 כף תמצית וניל איכותית בלבד (או מקל וניל אם יש)

אין לתאר את הריח והטעם במילים…

אופן ההכנה:

  1. השרו את התותים עם הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון ומקל הווניל / תמצית הוניל למשך לילה במקרר (כדאי אך לא חובה).
  2. העבירו את תכולת הסיר שאוחסן ללילה במקרר לסיר גדול בעל תחתית כבדה (כך שכל תכולתו תהווה כ 1/4 מנפחו) הוסיפו את ליבת התפוח וחממו את הסיר על להבה גדולה למשך כ- 15 דקות. ערבבו מפעם לפעם.
  3. החלישו את הלהבה, המשיכו לערבב עוד 5 דקות. הניחו לריבה להתקרר.
  4. יש לעקר צנצנת או שתיים (להרתיח במים רותחים) לייבש היטב, להעביר את הריבה לצנצנות. לסגור היטב ולשמור בקירור. הסוכר והלימון הם החומרים המשמרים לריבה. אין לי מושג כמה זמן בדיוק היא תחזיק מעמד, אך אם הצנצנות היו סטריליות הריבה אמורה להחזיק מעמד היטב לכמה שבועות לפחות.
  5. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן