עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לחמניות טחינה

!לחמניות טחינה נפלאות

שני פוסטים הביאו אותי הישר לזרועות הלחמניות הנפלאות הללו. האחד שעוסק במסעדת נטן תאי, מסעדה תאילנדית מעודכנת ונפלאה בה ביקרנו לפני מספר ימים והתוודענו הודות ללחמנייה נפלאה שהוגשה לצד תבשיל בשר שהתבשל ברוטב אגדי, המון זמן עד שהפך ממש רך. כמעט כמו הלחמנייה שהוגשה לצדו.

בצק כייפי!

להפתעתנו הסביר המלצר כי מדובר  בלחמניית טחינה. והנה לנו נגיעות פיוז'ן מוצלחות במיוחד. התבקשנו לטבול את הלחמנייה ברוטב ולאסוף את התבשיל ולאכול בדיוק כך. אממממ זו הייתה חוויה יוצאת דופן. באותו רגע חשבתי לעצמי שלא אנוח ולא אשקוט עד שאמצא מתכון ראוי ללחמניות טחינה, שכמותן לא טעמתי מימי.

האם הבלוג ע"ש "הנחתום" הוא אותו אופה מוכשר מרמת הגולן? כנראה שלא.

בחיפוש העלתי מספר מתכונים, גם כאלה שתרגמתי מחול. מסתבר שמקור הלחמניות הללו הוא מתוק, והוא מגיע מטורקיה וארמניה. מעניין. היה בלחמנייה משהו מזרח תיכוני דומיננטי. זו הטחינה חשבתי לעצמי.

התוצאה מתגמלת ויפיפיה

הנה קישור למתכון המקורי. אני עשיתי שינויים ממש  קטנים במתכון המקורי.  את קמח השיפון המרתי לקמח כוסמין. תבחרו מה שמתחשק לכם. יצא לי מושלם. אני בטוחה שגם המקור מעולה! ההכנה מאוד פשוטה והתוצאה מתגמלת! לתומי חשבתי שהנחתום מהבלוג הוא אותו הנחתום מרמת הגולן. אבל כנראה שיש יותר מאחד המכנה עצמו הנחתום. שניהם מוכשרים!!!

החומרים הדרושים:

600 גרם קמח לבן

100 גרם קמח כוסמין

כפית גדושה (בהריון) מלח

כפית גדושה שמרים יבשים

כף סוכר חום

60 גרם טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

350-400 מ"ל מים פושרים

 

לציפוי:

1 ביצה רכה מקושקשת היטב

1 כף דבש

שומשום לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר את הקמח, המלח, השמרים היבשים, הסוכר.
  2. מוסיפים את הטחינה, השמן, המים ומערבבים היטב. שימו לב, את המים הוסיפו בהדרגה. הכמות יכולה להשתנות מעט בהתאם לסוג הקמח ולמזג האוויר. ערבבו עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. לושו בערך 10 דקות. הזליפו מעט שמן על כדור הבצק ושימרו אותו בקערה מכוסה עד שיכפיל את נפחו (כשעתיים).
  4. הוציאו את הבצק, לושו אותו בעזרת הידיים בכדי להוציא את האוויר מתוכו. חלקו את הבצק ל- 15/16 כדורים. גלגלו כל כדור ללחמנייה הדוקה.
  5. סדרו בתבנית המרופדת בנייר אפייה. כסו את התבנית והניחו ללחמניות לתפוח שוב (יכפילו את נפחן תוך שעה בערך).
  6. חממו תנור ל 220 מעלות.
  7. צקו בעדינות בעזרת מברשת סיליקון מעט מחומר הציפוי על כל לחמנייה. פזרו מעל שומשום. אופים בערך כ- 20 דקות. עד שהלחמניות מזהיבות.
  8. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן