עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: רוגעלך מטורפים!

הימים הם ימי סגר…

שכבות שכבות של אושר צרוף!

הימים הם ימי סגר. הרוגעלך האהובים עלי נמצאים במרחק רב… לא בא לי להסתכן בכדי לרכוש אותם. אני אומרת בליבי, אין מצב שמתוך כל ה- 300 ומשהו ספרי בישול שיש לי לא מסתתר איזה מתכון אליפות.

 

אז ישבתי בסבלנות ודפדפתי בהמון ספרים. זכרתי שיש מתכון אחד שפעם ניסיתי. והוא היה מעולה, אבל בא לי את המילוי לעשות הפעם אחרת, שכבות שכבות כזה. כדי שיצא לי הכי דומה לקונדיטוריה. אז עשיתי כל מיני צירופים לא שגרתיים ויצא לי מה לומר – טירוף. מרוב שזה טעים, פחדתי שתישאר כל הכמות הזו בבית, מיד הטסתי להורי חצי ממנה.

אל תירתעו ממספר השלבים. הם באמת לא מסובכים. צריך רק סבלנות… גם ההכנה לא מאוד ארוכה. התוצאה שווה בהחלט.

נכון שזה נראה מגרה?

החומרים הדרושים: (כ- 30 רוגעלך)

3 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס מים פושרים

 

100 גר' חמאה ללא מלח

1 כוס חלב

 

1 כפית מלח

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת קליפת לימון

2 כפות ברנדי

2/3 כוס דבש

 

5 כוסות קמח לבן (ועוד טיפה)

לציפוי –

ביצה טרופה עם כף מים

 

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

למילוי:

שוקולד– אני השתמשתי בממרחים מיוחדים שהיו לי משוקולד מריר ואגוזי לוז. שוקולד לבן וטחינה (של יערת הקקאו)  אפשר למרוח נוטלה, אפשר שוקולד מומס עם חמאה וסוכר, או כל מילוי שוקולדי אחר שאתם אוהבים.

שווה את הטירחה

 

קינמון – אני מאוד אוהבת, ורבע מהבצק מילאתי בקינמון, סוכר חום, סוכר וניל וחמאה. (למרוח חמאה רכה בשכבה דקה על מחצית ממלבן הבצק, לפזר מעל סוכר חום בנדיבות וכן קינמון, מעט סוכר וניל והסתדרתם!

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה להמיס את השמרים עם המים הפושרים + כפית הדבש. להניח ל- 10 דקות. תראו איזה יופי זה מתנפח!
  2. מחממים בסיר קטן את החלב עם החמאה רק עד שהחמאה תימס. מקררים בטמפרטורת החדר.
  3. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, המלח, תמצית הווניל, גרידת התפוז, הברנדי.
  4. מוסיפים אל הקערה את השמרים שתפחו להם. מוסיפים את 2/3 כוס הדבש, את תערובת החלב עם החמאה, ובוחשים ע"י המקציף היטב.
  5. מחליפים את המקציף לוו הלישה של המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח. בכל פעם כוס אחת בלבד.
  6. מעבירים למשטח מקומח ומוסיפים עוד קמח עד שהבצק נעים למגע ואינו דביק
  7. לשים כ- 10 דקות. מורחים את הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה של שעה וחצי בערך – עד שמכפיל את נפחו.
  8. חובטים בבצק ומוציאים ממנו את האוויר. ומחלקים ל- 4 חלקים.
  9. כל חלק מרדדים למלבן דק יחסית בגודל של 50/70 בערך. מורחים רק על מחצית ממנו את המלית שבחרתם. מקפלים לשניים (את החלק ללא המלית על החלק המרוח במלית) עוברים שוב עם המערוך בזהירות ומגדילים את המלבן מבלי שהמלית תצא מהצדדים. בעדינות.
  10. כשהמלבן גדל שוב מורחים רק על מחציתו מלית וחוזרים על הפעולה בסעיף הקודם.
  11. לאחר מכן חותכים את הבצק למשולשים בגודל של 4/10 ס"מ בערך. משטחים כל משולש קלות עם המערוך ומגלגלים מהצד הרחב לצד הצד.
  12. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  13. מתפיחים את הרוגעלך בתבנית ע"ג נייר אפיה כ- 45 דקות.
  14. מורחים מעל ביצה שעורבבה עם כף מים.
  15. מכניסים כל תבנית ל- 15 דקות עד שהרוגעלך מזהיבים ומקבלים צבע יפה.
  16. מחממים בסיר קטן את המים, הסוכר וסוכר הוניל – מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  17. מורחים כל רוגעלך בשפע של מי סוכר בעודם חמים. מניחים לצינון.
  18. טורפים בהנאה (וללא ייסורי מצפון – ברור!)
  19. לבריאות!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן