Maison Kayser
קונדיטוריה שנחתה אצלנו היישר מפאריז בתקופת הקורונה (או בולונז'רי בשפת המקור). האמת, שאפו על האומץ. ברור שדברים כאלה מתוכננים מראש.
מאחוריו עומד הבולנז’ר האגדי אריק קייזר, דור רביעי למשפחת אופים, אשר נודע כאופה הראשון שהחזיר את לחמי המחמצת המסורתיים לעולם הקולינריה בשנות ה-90. בכל מקרה – אנחנו מעריכים את בואם ארצה וחשבנו לפקוד אותם כאות מחווה. בואו נאמר את האמת, אין המון אופציות למקומות חדשים בחודשים האחרונים ובין סגר לסגר הגענו לנמל תל אביב לחלץ עצמות ולשאוף קצת אוויר נקי.
הייתי בטוחה שיהיה תור אימתני בחוץ, ואני כאמור לא מאלה שממתינות בתור בשביל אוכל. זה עיקרון כזה. הגענו באמצע שבוע בשעות אחר הצהריים, היו שניים לפנינו בתור בחוץ (מכניסים מעט מאוד אנשים בכל פעם כיוון שאלה דרישות התו הסגול) כל מבקר מקבל נציג של הרשת העוזר לו להתמצא במגוון המאפים המוצעים בחנות. האמת שיש מבחר מרהיב אפילו, הנציגים מאוד עוזרים ברמת הרכיבים וההתאמה המירבית למה שמחפשים.
אז היה טעים אתם שואלים?
האמת שכן. במיוחד אני חייבת לציין את הקוראסונים שהיו ואוו! ריקים או עם מילוי פשוט טובים מאוד. רצינו בגט אבל לא נשאר. התכבדנו בעוגת פירות מעולה מין עוגה אישית כזו, לחמים – כולם היו טעימים מאוד (אני אהבתי את לחם התאנים ואת הלחם בפרובנסלי. עוגיות המדלן מעולות. הסנדביצים טובים מאוד. הכל מאוד טרי ומוצג באופן מעורר תאבון. נקי מאוד, מתוקתק – לי זה מיד עושה את זה. אם יכולתי הייתי קונה את כל מה שנשאר. המחירים הוגנים למדי. אני חייבת לציין.
אז אחכה בתור בפעם הבאה?
אז זהו, שהייתה פעם הבאה – אבל אז המתינו בחוץ בבוקר יום שישי למעלה מ-50 אנשים. מצטערת אבל בשבילי זה היה טיפה יותר מידי. החוויה בהחלט שווה – אבל מה לעשות, יש גבול לסבלנות שלי… אגיע בפעם הבאה באמצע שבוע. אז העומס הרבה הרבה יותר נוח.
הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)
זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!
כתובת:
MAISON KAYSER – נמל תל אביב, התערוכה 3
אתר הבית:
לכניסה לאתר הבית לחץ כאן
נגישות:
הכניסה הראשית נגישה. היציאה דווקא לא. אבל כמובן שאפשר לצאת מהיכן שנכנסים…