• Facebook
  • Instagram
פירורים של אושר  |  מנגישים דברים מיוחדים לאנשים שווים פירורים של אושר  |  מנגישים דברים מיוחדים לאנשים שווים
  • ראשי
  • אודות
    • בשביל הנגישות
    • נועה שריג
    • אינסטגראם
  • מקומות
    • צפון
    • השרון
    • גוש דן
    • ירושלים והסביבה
    • שפלה
    • דרום
  • מתכונים
    • עיקריות
    • תוספות
    • מתוקים
  • ברכות
    • ברכות ליום הולדת
    • ברכות לבר/ת מצווה
    • ברכות למורה, גננת, מאמן
    • ברכות לגיוס לצה”ל
    • ברכות לנסיעה
    • ברכות לסיום הלימודים
    • ברכות לחתונה
    • ברכות למעבר דירה
    • ברכות ללידה
    • ברכות לגיל השלישי
    • ברכות לחגים
    • ברכות לעובד המצטיין
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
    • בשביל הנגישות
    • נועה שריג
    • אינסטגראם
  • מקומות
    • צפון
    • השרון
    • גוש דן
    • ירושלים והסביבה
    • שפלה
    • דרום
  • מתכונים
    • עיקריות
    • תוספות
    • מתוקים
  • ברכות
    • ברכות ליום הולדת
    • ברכות לבר/ת מצווה
    • ברכות למורה, גננת, מאמן
    • ברכות לגיוס לצה”ל
    • ברכות לנסיעה
    • ברכות לסיום הלימודים
    • ברכות לחתונה
    • ברכות למעבר דירה
    • ברכות ללידה
    • ברכות לגיל השלישי
    • ברכות לחגים
    • ברכות לעובד המצטיין
  • צור קשר
פירורים של אושר  |  מנגישים דברים מיוחדים לאנשים שווים
  • ראשי
  • אודות
    • בשביל הנגישות
    • נועה שריג
    • אינסטגראם
  • מקומות
    • צפון
    • השרון
    • גוש דן
    • ירושלים והסביבה
    • שפלה
    • דרום
  • מתכונים
    • עיקריות
    • תוספות
    • מתוקים
  • ברכות
    • ברכות ליום הולדת
    • ברכות לבר/ת מצווה
    • ברכות למורה, גננת, מאמן
    • ברכות לגיוס לצה”ל
    • ברכות לנסיעה
    • ברכות לסיום הלימודים
    • ברכות לחתונה
    • ברכות למעבר דירה
    • ברכות ללידה
    • ברכות לגיל השלישי
    • ברכות לחגים
    • ברכות לעובד המצטיין
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
    • בשביל הנגישות
    • נועה שריג
    • אינסטגראם
  • מקומות
    • צפון
    • השרון
    • גוש דן
    • ירושלים והסביבה
    • שפלה
    • דרום
  • מתכונים
    • עיקריות
    • תוספות
    • מתוקים
  • ברכות
    • ברכות ליום הולדת
    • ברכות לבר/ת מצווה
    • ברכות למורה, גננת, מאמן
    • ברכות לגיוס לצה”ל
    • ברכות לנסיעה
    • ברכות לסיום הלימודים
    • ברכות לחתונה
    • ברכות למעבר דירה
    • ברכות ללידה
    • ברכות לגיל השלישי
    • ברכות לחגים
    • ברכות לעובד המצטיין
  • צור קשר
מתכון: מרק קרם אספרגוס
ראשי » בלוג פסיפס » מתכון: מרק קרם אספרגוס
20210118_172822_resized
20210118_174638_resized
20210119_140537_resized
קודם
הבא

מתכון: מרק קרם אספרגוס

21/01/2021 לימור

ירק מפונק

גוונים של ירוק!

האספרגוס מוכר עוד ממימי קדם כירק מאכל וגם כצמח מרפא. המצרים השתמשו בו כבר לפני 4500 שנים. היוונים והרומאים גילו אותו קצת אחריהם. כולם נהגו לאכול אותו בעונה ולייבש את הגבעולים בכדי לשמרם לחורף.

האספרגוס אינו אוהב שקר לו או חם לו מידי. לכן הוא גדל בעיקר באביב ובסתיו. בנקודה הזו אני מתחברת מאוד לאספרגוס. תארו לעצמכם שהיה לנו מזג אויר רק של סתיו או אביב. איזה נפלא זה היה? מעבר להיותו ירק בעל תבונה, יש לו טעמים אציליים ועדינים מאוד.

זיכרון מתוק

אני זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי אספרגוס, זה היה לפני כמה עשורים כילדה בבית מלון בים המלח שאני לא בטוחה שקיים היום בשם: גלי זוהר. נסעתי אם ההורים שלי לחופשה בת שבוע וכמעט בכל ערב הגישו לנו מרק אספרגוס. כילדה לא הייתי אכלנית גדולה, אפשר לומר שעשיתי די הרבה בעיות עם אוכל ממש מגיל -0-. אבל המרק הזה מצא חן בעיני מאוד. כל ערב ממש חיכיתי לו. מאז ועד היום האספרגוס אוחסן בזיכרוני כירק אליטיסטי, טעים מאוד שאני שומרת לו מקום של כבוד בליבי.

לאדות, לבשל ולטרוף בהנאה!

לפניכם מרק שהוא קל מאוד להכנה המזכיר (עפ זכרוני) את מרק האספרגוס של גלי זוהר.

 

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

החומרים הדרושים:

50 גרם חמאה

3 כפות שמן חמניות / תירס

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום כתושות

1 כרישה (רק החלק הלבן) קצוצה דק

1 שורש סלרי חתוך לקוביות דקות (אפשר להחליף גם בארבעה ענפי סלרי אמריקאי)

2 כפות עלי טימין

1 ק”ג אספרגוס

5 כוסות מרק צח או מים

מלח ופלפל לבן

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

1 מיכל שמנת מתוקה

 

קרוטונים, שקדי מרק, צנימים עם קממבר הכל הולך!

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר גדול את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצל, מטגנים מספר דקות, מוסיפים את השום, הכרשה ושורש הסלרי, התימין ומאדים 10 דקות בערך על אש בינונית.
  2. מנקים את גבעולי הסלרי – מורידים את השליש התחתון של הגבעול (אותו לא אוכלים) קולפים אם יש צורך מעט את שאר הגבעול, חותכים למקטעים של 2 ס”מ. מוסיפים את האספרגוס לסיר.
  3. מתבלים בפלפל, מלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש קטנה כמחצית השעה.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר והשמנת. רתיחה אחת ומורידים מהאש. מרסקים את המרק במעבד מזון.
היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם? ניסיתם מתכון והתעלפתם? - שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] מבטיחה לעוף עליכם!
  • Facebook
פורסם ב: מתכונים שובבים, תוספות תגיות: נגישות, לימור בן צבי, לימונית, מרק קרם אספרגוס, מרק אספרגוס, מרק עדין וטעים, מרק קל, מרק חורפי, אספרגוס, מרק חלבי, מרק
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

קטגוריות
  • מתכונים שובבים (179)
    • עיקריות (59)
    • תוספות (83)
    • מתוקים (36)
  • מקומות שווים (150)
    • צפון (49)
    • ירושלים והסביבה (6)
    • גוש דן (57)
    • דרום (6)
    • השרון (30)
  • כשר ללא תעודה (1)
  • לא כשר (71)
  • כשר (31)
  • נגישות מלאה כולל שירותים (41)
  • נגישות חלקית (59)
  • לא נגיש (46)
  • ברכות מפנקות (35)
    • ברכות לבר/ת מצווה (7)
    • ברכות למורה, גננת, מאמן (7)
    • ברכות לגיוס לצה"ל (2)
    • ברכות לנסיעה (1)
    • ברכות לחתונה (2)
    • ברכות למעבר דירה (1)
    • ברכות ללידה (2)
    • ברכות לגיל השלישי (3)
    • ברכות לחגים (6)
    • ברכות לעובד המצטיין (2)
    • ברכות ליום הולדת (2)
עשו לייק!
דפים נצפים:
מאפיית בוטיק: לשה אפיה במדבר – מצפה רמון
להמשך קריאה לחץ כאן

מאפיית בוטיק: לשה אפיה במדבר – מצפה רמון

מתכון: תבשיל קציצות מפרום מדהימות! – טריפולי
להמשך קריאה לחץ כאן

מתכון: תבשיל קציצות מפרום מדהימות! – טריפולי

המלצה: סוליקה (מעדניה) השף אבי ביטון
להמשך קריאה לחץ כאן

המלצה: סוליקה (מעדניה) השף אבי ביטון

המלצה: ניטן – תאי (מסעדת שף) סגנון – תאילנדי
להמשך קריאה לחץ כאן

המלצה: ניטן – תאי (מסעדת שף) סגנון – תאילנדי

מחפש מתכון שובב או מקום שווה?
שימו לב:
אין להעתיק / לשכפל בשום מקרה ובשום צורה את תכני האתר. לא בנושאי הנגישות ולא ביתר הנושאים המוצגים. יש לראות במידע הנמסר בתחום הנגישות מידע כללי, הנכון לרגע ביצוע סקרי הנגישות בפועל. ייתכנו שינויים ולכן כדאי לוודא את נכונותם לפני ההגעה למקום. יוזמת האתר ופועלו היא במסגרת התנדבות אישית למען הקהילה. אין אנו אחראיים לשירות/ למוצרים הניתנים במקומות המומלצים. אין לראות במסרים המופיעים באתר פרסומת לגוף כלשהו. שכן, מדובר בחוות דעת אישיות מנקודת השקפתנו שאינה מתיימרת להיות קולינרית - מקצועית. ט.ל.ח
הקמת אתר: לימור בן צבי - פירורים של אושר
תַפרִיט
  • ראשי
  • אודות
    • בשביל הנגישות
    • נועה שריג
    • אינסטגראם
  • מקומות
    • צפון
    • השרון
    • גוש דן
    • ירושלים והסביבה
    • שפלה
    • דרום
  • מתכונים
    • עיקריות
    • תוספות
    • מתוקים
  • ברכות
    • ברכות ליום הולדת
    • ברכות לבר/ת מצווה
    • ברכות למורה, גננת, מאמן
    • ברכות לגיוס לצה”ל
    • ברכות לנסיעה
    • ברכות לסיום הלימודים
    • ברכות לחתונה
    • ברכות למעבר דירה
    • ברכות ללידה
    • ברכות לגיל השלישי
    • ברכות לחגים
    • ברכות לעובד המצטיין
  • צור קשר
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס