עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: חמין חיטה

תבשיל קדירה חם וכבד, קלאסי לימים קרים. הוא טעים בטירוף אבל יותר מזה עושה שירות נפלא. במשך כל הלילה יתמלא הבית בריח מדהים של התבשיל. אני אוהבת את הריח לא פחות מאשר את האוכל עצמו. זה הריח של הבית. אותו ניקח איתנו לכל מקום אליו נלך, לא משנה כמה רחוק הוא יהיה מכאן.

החומרים הדרושים:
  • 1 ק"ג אחד של בשר צ'אך / צואר חתוך לקוביות
  • כוס אחת של חיטה
  • כוס אחת של פריקי
  • ביצים כמספר הסועדים, אני מעדיפה לשים ביצים קשות קלופות כבר.
  • 4 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות עבות
  • 5 תפא פרוסים לפרוסות עבות
  • מעט שמן
  • פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות דבש
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • מלח,פלפל
  • ראש שום לא מקולף רק מחולק לשיניים, אבקת שום
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מים
  • ג'חנונים אפויים מוכנים וקפואים כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
  • משמנים את הסיר עם מעט שמן.
  • מסדרים בקומה אחת על כל שטח פני הסיר את טבעות הבצל מבלי להפרידן.
  • מעליהם או בין לבין מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה.
  • מעל מפזרים את קוביות הבשר ושיני השום.
  • לאחר השרייה של כחצי שעה של החיטה במים, נערבב אותה עם העגבניות ונסדר גם אותם מעל הבשר .

לרוטב:

  • נערבב יחד 3 כוסות מיים עם קופסת רסק עגבניות, עם הדבש ועם כל התבלינים.
  • נוסיף מעט שמן כמו לסלט. ניצוק את הרוטב מעל הבשר.
  • נכסה במים את תכולת הסיר בדיוק עד שיכסו את כל המרכיבים.
  • נכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
  • נמתין שהנוזלים ירתחו. נחליש את החום ל- 150 מעלות.
  • לאחר שעתיים נוריד את החום ל- 110 מעלות,חום של פלטת שבת.
  • אם נאמר השעה 21:00 בלילה, נשאיר את הסיר על החום הזה עד למחרת בבוקר.
  • בשעה 08:00 בבוקר נכניס את הג'חנונים, הביצים הקשות הקלופות ונכסה את הסיר בחזרה.
  • אפשר להגביר את החום ל- 120-130 מעלות.
  • ניתן לסיר להיות בתנור עוד כשלוש שעות. עד השעה 12:00 בצהריים בערך. אין צורך לערבב את הסיר.
  • אם יש צורך כדאי לבדוק ולהוסיף עוד מעט מים. בדרך כלל אין צורך.
בתיאבון!

 

 

הידעתם כי:

המושג חמין (ריבוי של "חם" בלשון חז"ל; ביידיש: טשאָלנט (נכתב לעתים צ'ולנט) או בערבית: סחינה או טבית) מתאר מגוון מאכלים מהמטבח היהודי שיחודם הוא בכך שבישולם אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין מכיל בשר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים, פול, וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול והנחה על האש הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד.

במקורות הקדומים המילה "חמין" מתארת מים חמים ולא את תבשיל החמין.

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן