עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: כבד קצוץ מדהים!

פסח הוא חג הכבדים!

יש לי התניה ששמתי אליה לב לפני שנים. בהגיע אלינו האביב מתעורר בי געגוע עז לכבד קצוץ. תשאלו מדוע? כיוון שאת המאכל הזה היו מכינים אצלנו בבית כשהייתי ילדה תמיד לכבוד חג הפסח. מדובר במעדן מאין כמוהו, עם מצה או עם פיתה. תבחרו במה שחפץ לבכם לפי עונת השנה.

טעמו של הכבד עדין (פעם נהגתי להכין את המעדן הזה מכבד עגל, זה אפשרי.. אך כבד העוף עדין יותר בטעמו)  והוא מכונה בביתנו "הזהב השחור" כשמגישים אותו לשולחן כולם תמיד רוצים בסתר ליבם שהקערה תנחת בקרבתם ביודעין כי תוך דקות ספורות יעלם תוכנה כלא היה.

השידוך בין תועפות הבצל המתקתק לכבד עושים לשניהם רק טוב! כאן השלם עולה בהרבה על סך חלקיו.

קוביות של כבד עגל/ עוף נקיים מגידים!

החומרים הדרושים:

700 גר' כבד עוף נקי מגידים וחתוך לאונות

6 בצלים (גדולים) קצוצים לקוביות קטנות

4 ביצים קשות

3 כפות ברנדי

1/4 כוס שמן קנולה לטיגון הבצלים

פלפל שחור, מלח

 

תועפות של בצל מטוגן זה הסוד במתכון!

אופן ההכנה:

  1. לטגן את הבצל בשמן קנולה עד שמזהיב.
  2. להוסיף את הכבד, הפלפל, המלח והברנדי. לערבב בתנועות סיבוביות על אש גדולה יחסית.
  3. ברגע שהכבד משנה את צבעו כסו את הסיר, העבירו לאש קטנה ובשלו בערך כ-20 דקות. אם אין מספיק נוזלים הוסיפו 1/4 כוס מים, לא יותר.
  4. קררו את התערובת בטמפרטורת החדר. העבירו במכונת הטחינה (לא מג'ימיקס) את הכבד עם הבצל ואת הביצים הקשות. ערבבו ותקנו תיבול אם צריך.
  5. הכי טעים – לאכול את זה כשזה עוד טיפה פושר עם פיתה או חלה (אבל ביננו גם מצה עושה כאן יופי של עבודה)
הכוכב שבלעדיו הסדר לא בסדר…

בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן