אדיבותו של השף קונדיטור אורן דגן כפיר – האחד והיחיד!
עוגיות קלות להכנה, שגם ילדים אוהבים, המשמשות בסוגים רבים של קינוחים: טרמיסו, שרלוט, טרייפל ועוד. לקבלת בישקוטי בגוון ובטעם שוקולד יש להחליף 10% מכמות הקמח (במתכון זה – 1/2 1 כפות קמח) באבקת קקאו הולנדי מנופה.
כ- 50 עוגיות
החומרים הדרושים:
5 ביצים גדולות, מופרדות
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
140 גר' (1 כוס) קמח לבן, מנופה
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 170 מעלות (חום בינוני). מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר (כ-6 כפות) במהירות גבוהה בבלון ההקצפה. מערבבים כ- 7 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מעבירים את התערובת לקערה גדלה ומניחים בצד.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר. משפשפים את הקערה בחצי לימון כדי להיפטר מעודפי שומן העלולים לפגוע ביציבות המרנג.
- מניחים בקערה את החלבונים ואת שארית הסוכר (כ-5 כפות). מקציפים בבלון הקצפה במהירות בינונית – גבוהה כ-3 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
- מוסיפים לקצף את תערובת החלמונים. מקציפים קלות במהירות נמוכה בבלון הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח לתוך התערובת, מקפלים בעדינות בעזרת מרית גומי עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף בעל צנתר חלק שקוטרו 13 מ"מ. מזלפים לתוך התבנית "אצבעות" בצק שאורכן 8 ס"מ במרחק 4 ס"מ זו מזו. מפדרים באבקת סוכר דרך מסננת קטנה. משהים 5 דקות.
- מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר כדי שהעוגיות לא יתפרקו כשמוציאים אותן מהתבנית.
הערה: אפשר לשמור את הבישקוטי בקופסה אטומה במקום קריר ואפל (לא במקרר) עד חודשיים.
בתיאבון!
קרדיט: המתכון התפרסם בספרו של אורן "חגיגה של קינוחים" ובו עוד המון מתכונים נפלאים. תודה להוצאת פן – ידיעות אחרונת – ספרי חמד. צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר.