עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון שף: אורן דגן כפיר עם מתכון לטארט טאטן אישי

אורן הידוע בכינויו "הקוסם" בשל המעדנים שהוא מוציא תחת ידיו!

השף קונדיטור אורן דגן כפיר, הוא אחד הפרסים להם זכיתי בחיי. אורן הוא קודם כל חבר. הכרנו כמובן בהקשר של אוכל… לאחר הפגישה הראשונה כבר ידענו שזו אהבה ממבט ראשון. אחר כך התוודעתי אל המטעמים הנפלאים שאורן מכין. תוך כדי ההיכרות זכיתי להכיר גם בן זוגו, השף המוכשר הלו הוא דן דיוויס שניחן ביצירתיות מדהימה. את השניים האלה אני אוהבת מאוד כי הם פשוט האנשים הכי מתוקים שאני מכירה!

אורן מילא תפקידים רבים בעסקי המזון, בהם השף הראשי של רשת "ארלקינו גלידת שף" הוא המייסד והבעלים של בית המאפה "SCREAM – אהבה מטעם ראשון" בנוסף הוא מעביר סדנאות אפייה ובישול לילדים ולמבוגרים. אביא לכם כאן את המתכון של אורן לטארט טאטן אישי:

 

%d7%98%d7%90%d7%a8%d7%98-%d7%98%d7%90%d7%98%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99החומרים הדרושים: (6 מנות)

6 תבניות פאי אישיות חסינות חום שקוטרן 8 ס"מ.

 

לבצק-

245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן

40 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים, טחונים דק

75 גר' (1/2 כוס + כף) אבקת סוכר

170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה

 

לתפוחים בקרמל –

6 תפוחי גראנד סמית גדולים

מיץ מלימון אחד

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר לבן

1 כף ברנדי או קלבדוס (ליקר תפוחים)

 

אופן ההכנה:

הבצק –

  1. במעבד מזון מעבדים את הקמח, השקדים ואבקת הסוכר עד לקבלת אבקה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה לחיצות כפתור (פולסים) עד לקבלת פירורי בצק עדינים.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ולחים מעט. מאחדים את הבצק לכדור באצבעות כריות כף היד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים מעט. מאחסנים במקרר לצינון כ- 30 ד'.
  3. מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שעוביו 3 מ"מ. באמצעות חותכן או צלחת בקוטר המתאים קורצים 6 עיגולים שקוטרם 10 ס"מ כל אחד. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד השימוש.

התפוחים בקרמל –

  1. מחממים את התנור ל – 180 מעלות (חום בינוני) מקלפים את התפוחים. מוציאים את הליבה בסכין קטנה וחותכים לרבעים. מעבירים את פלחי התפוחים לקערה גדולה ומוסיפים את מיץ הלימון ואת המים לכדי כיסוי.
  2. מחממים על אש גבוהה מחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות וציפוי non-stick . מניחים במחבת החמה את קוביות החמאה ואת הסוכר. מבשלים כמה דקות מטלטלים את המחבת מצד לצד, עד שנוצר קרמל כהה.
  3. מסננים את פלחי התפוחים ומוסיפים למחבת (ללא הנוזלים). ממשיכים לבשל כ- 10 ד' עד שהתפוחים מתרככים מעט אך עדיין הם מוצקים בגוון ענברי. מדי פעם הופכים בזהירות כדי שיצופו היטב בכרמל.
  4. מוסיפים את הברנדי, מערבבים קלות ומסירים מהאש.
  5. באמצעות כף מתכת מסדרים בזהירת בכל תבנית אישית 3-4 פלחי תפוחים, יוצקים לכל תבנית 1 כף מהקרמל שנשאר במחבת. מצננים לטמפרטורת החדר.

מרכיבים את הטארט –

  1. מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר ומניחים מעל התפוחים. מהדקים את שולי הבצק בתוך התבנית, בצמוד לדפנות. דוקרים מעט במזלג את עיגולי הבצק במרכזם.
  2. אופים בתנור החם כ- 20 ד' או עד שפני הבצק משחימים. מוציאים ומצננים 10 ד'.
  3. מעבירים סכין קהה בצמוד לדופן התבניות כדי לשחרר את שולי הבצק.
  4. מצמידים צלחת מעל כל תבנית, הופכים ומחלצים את הטארט החוצה. מגישים פושר, לצד גלידת וניל משובחת או מעט קרם פרש.

 

הערה:

אפשר לשמור את הטארטים מכוסים היטב במקרר עד 4 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות (חום גבוה), עד שהטארטים חמים למגע.

 

בתיאבון!

 

קרדיט: המתכון התפרסם בספרו של אורן "חגיגה של קינוחים" ובו עוד המון מתכונים נפלאים. תודה להוצאת פן – ידיעות אחרונת – ספרי חמד. צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר.

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן