עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון שף: פטה כבד עוף ביין עם ריבת גזר (שף שאול בן אדרת)

 פטה כבד עוף שיטיס את האורחים שלכם היישר לצרפת!

השף שאול בן אדרת שייסד וניצח במשך שנים רבות על מסעדת "קימל" בתל אביב, אפשר לנו בנדיבותו לפרסם כאן את המתכון למנה המנצחת שליוותה את המסעדה האהובה הזו. קימל עומדת להסגר. אך החוויות שהיא העניקה לסועדיה במשך יותר משני עשורים חיות וקיימות בליבם של המון סועדים.

אני זוכרת את המנה הזו כיוון שבחרתי בה שוב ושוב בביקורי החוזרים ונשנים במשך תקופה מסוימת בחיי. כל כך שמחתי שהמתכון הזה מדויק ומצליח להחזיר אותי אל אותה תקופה. תודה לשאול על נדיבות ליבו.

 

בחרתי בפקאן מסוכר לתחתית התבניות הבינוניות

כמה דגשים של השף שאול בן אדרת לגבי כבדי העוף:

  1. קנו כבד מבריק שצבעו חום אדמדם.
  2. אפשר להשתמש בכבד עוף שהיה קפוא. זה לא יפגום בטעמו של פטה הכבדים.
  3. יש לחתוך כל כבד לשתי אונות ולהסיר את החלק האמצעי. כך תנקו את הכבדים היטב.
  4. יש לבשל את הכבדים לרמת WD – דהיינו עשויים היטב.
  5. אפשר בהחלט ליצור מנות אישיות בכלים אישיים או להשתמש בתבנית אינגליש קייק וליצור מנה אחת גדולה שתחולק בהמשך למנות אישיות.

החומרים הדרושים:

לפטה כבד –

200 גר' חמאה (או תחליף חמאה למי ששומר כשרות: כמו שומן אווז)

4 בצלים גדולים קצוצים

1/4 1 ק"ג (1250 גר') כבדי עוף טריים ונקיים

5 עלי דפנה

1 גבעול רוזמרין

4 שיני שום

1/2 אגוז מוסקט מגורר

3 כפות קלבדוס – ברנדי תפוחים / ברנדי

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

125 גר' שקדים קצוצים או אגוזים קלויים

2 כפות דבש / סילאן

 

ריבת הגזר המכניסה טעמים וצבעוניות מטורפת!

לריבת הגזר:

1/2 כוס דבש

4 כפות סוכר חום

1 כפית חומץ בין יין אדום

20 עלי דפנה

1/2 ק"ג גזר קלוף וחתוך למקלות

כף כוסברה יבשה

6 תרמילי הל שבורים

6 מקלות קינמון

2 לימונים חתוכים לטבעות

 

בתבנית אחת או בתבניות אישיות לבחירתכם

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ממיסים 50 גר' מהחמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
  2. מוסיפים את כבדי העוף, עלי הדפנה, הרוזמרין, שום, המוסקט והברנדי / הקלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים 20 דקות.
  3. מורידים מהכיריים, מוציאים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
  4. מעבירים למעבד מזון (גם בלנדר יעשה את העבודה) + קוביות חמאה קרה – 150 גר' הנותרים, ומעבדים למחית חלקה.
  5. בתבנית של אינגליש קייק מניחים ניילון נצמד כששוליו גולשים אל מחוץ לתבנית. מפזרים את השקדים הקצוצים מעל הניילון ומעליהם יוצקים את מחית הכבד. מכסים ביתרת הניילון את הכל מעל.
  6. מקפיאים לשעתיים במקפיא ואז מעבירים למקרר.
  7. להכנת ריבת הגזר – בסיר קטן מבשלים את כל החומרים על להבה נמוכה במשך 30 דקות עד לקבלת ריבה. לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אני מוציאה את הלימונים ועלי הדפנה לפני ההגשה.
  8. להגשה: מעל מגש הופכים את פטה הכבד ופורסים לפרוסות / מגישים שלם לשולחן. מקשטים כל מנה עם ריבת הגזר.
  9. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן