עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: ללחמניות הכי טעימות שאכלתם אי פעם!

המרכיבים המפתיעים בלחמניות –

כמו עננים יפים, קלים כנוצה המבשרים לנו על בוא האביב, ענני לחמניות שעשויות רק מ-6 מרכיבים, חלקם די מפתיעים… מי ציפה לפגוש במתכון של לחמניות מחית של תפוחי אדמה? וחלב… אז תתגברו על העניין הפחות שגרתי, כי מילא חלב אבל איך תפוחי האדמה קשורים? אז שתדעו לכם, שלפעמים הקשר בין המרכיבים ויחסי הגומלין ביניהם הם אלה שעושים לנו את העבודה היוצאת מן הכלל, ובמתכון הבאמת מפתיע הזה מתקבלות לחמניות רכות כאילו יצאו עכשיו מאיזה בית מאפה ברמה בינלאומית.

אז אם אתם רוצים לפנק מישהו או מישהי, או אפילו לפנק את עצמכם (גם כיף…) ! הפשילו שרוולים וקבלו הבטחה: לכמה דברים: 1. שמלאכת ההכנה תהיה קלה ונעימה. 2. שהתוצאות ישביעו את רצונכם. 3. שתשמרו את המתכון הזה במקום זמין ונגיש לעוד המון פעמים שתכינו את לחמניות האליפות האלה. אגב, המתכון יכול לייצר לחמניות מתוקות / מלוחות – לפי בחירתכם!

המתכון הזה שכב אצלי המון, המון זמן. (לדעתי מספר שנים) כל הזמן הזה חשבתי שיש בו משהו מיוחד… אך משום מה התעכבתי עם ביצועו. אני סבורה כי ארץ מוצאו היא אנגליה. בכל מקרה, הוא לא מקורי שלי. ואינני יודעת מי כתב אותו. אני רק יודעת שמי שעשה זאת הוא פשוט גאון! הייתי חייבת לחלוק אותו עמכם. מעניין מה תגידו!

 

אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח! עד שיהיה נעים למגע.

החומרים הדרושים:

800 גר' קמח ללחם (אני השתמשתי בקמח ללחם / פוקצ'ה – עטיפה ירוקה)

50 גר' חמאה ללא מלח חתכה לקוביות (רכה)

โบนัส คา สิ โน

200 גר' מחית תפוחי אדמה מצוננת

375 גר' חלב פושר

כף גדושה שמרים יבשים (אני שומרת צנצנת במקפיא תמיד)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר את הקמח עם החמאה.
  2. מחממים (אפשר במיקרו) את החלב שיהיה פושר.
  3. מוסיפים את החלב לקערת הקמח. מוסיפים מיד גם את השמרים.
  4. מוסיפים את המלח. וממשיכים לערבב. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה.
  5. במידה והבצק אחרי 10 דקות של ערבוב במקסר עדיין דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.
  6. יוצרים מהבצק כדור בידיים, אחרי שהוצאנו ממנו את האוויר.
  7. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד להתפחה.
  8. שוב לשים את הבצק ומוציאים את האוויר שהצטבר. מחלקים ל- 18 כדורים. מסדרים ב- 2 תבניות.
  9. מתפיחים שוב בתוך שקיות גדלות.
  10. מחממים תנור ל 220 מעלות.
  11. אופים כ- 15-20 דקות עד שהן מזהיבות ונוצר להם קרום מעט נוקשה. אל דאגה בפנים הם רכות ונעימות.
  12. מצננים על רשת.
  13. אפשר לשמור יומיים והן יהיו נפלאות גם ביום שלמחרת. אפשר גם להקפיא עד חודש.
  14. הערה: מי שרוצה להכין לחמניות מתוקות, יוכל להוסיף 60 גר' סוכר בעת הוספת המלח.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן