עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: קדרת עוף, גריסים ופירות יבשים – ארוחה שלמה!

מי אתן פניני גריסים יקרות?

אימרו את לחש הקסמים וסיגרו את הסיר הכבד עם המכסה והופ לתנור

גריסי פנינה הם גרעיני שעורה שעברו ליטוש, הוסרו מהם הנבט והקליפה הקשה ומכאן הגוון הבהיר שלהם וגם השם הזוהר. למרות הסרת הקליפה, גריסי הפנינה עדיין נחשבים למאכל בריא ומזין.

הגריסים בריאים, כי מלבד הפחמימות והחלבון שבהם הם עשירים במינרלים (סידן, ברזל, נחושת, מנגן וזרחן) וויטמינים מקבוצה B. הם בעלי עומס גליקמי נמוך ביחס למאכלים דומים כמו אורז ופסטה והם מועילים להפרעות במערכת העיכול ודלקת בדרכי השתן. בגריסים הרגילים יש 6.8 גרם סיבים תזונתיים, פי שניים מאשר באורז מלא למשל וכ- 20% מהצריכה היומית המומלצת. כל הגריסים אסורים לחולי צליאק. גריסים ודיאטה.

אכילתן מומלצת למי שנמצאים בדיאטה שכן הם מעניקים שובע לאורך זמן ומפוגגות את התשוקה למתוק (מתוך אתר ואלה אוכל)

נכון שתיכף אוגוסט והכבשן הגדול כבר בדרך לכאן. אבל אם תדליקו את המזגן ותניחו את הסיר מלא כל הטוב הזה בתנור, תוכלו לדמיין שאתם בבקתה ציורית באיזה כפר אירופאי באחריות. הריח מעולה, והעבודה די קצרה, כך שישאר לכם רק לקצור את פירות ההצלחה והמחמאות מהסועדים.

דברים טובים מתבשלים לאט…

החומרים הדרושים:


8 חלקי עוף
4 כפות סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית תבלין לגריל
מעט קינמון
1 כפית כמון
1 כפית מלח ים
מעט שמן זית
2 בצלים חתוכים גס
2 כוסות גריסי פנינה
1 פלפל חריף חתוך דק
5 משמשים יבשים חתוכים דק
1 חופן צימוקים בהירים
3 תמר מהג'ול חתוך לקוביות מגולען
7 תפא חתוכים לקוביות גדולות
2 כוסות ציר מרק עוף (אפשר גם מכפית אבקת מרק)

התבשיל מוכן כשכל הנוזלים נספגו

אופן ההכנה:


1. בסיר גדול יצוק ממתכת לפזר בבסיסו את קוביות הבצל.
2. בקערה לערבב את קוביות התפא עם חצי כפית מלח, חצי כף פפריקה, חצי כפית שום כתוש, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח ים, זרזיף שמן זית כמו לסלט – לערבב הכל יחד.
לשטח מעל קוביות הבצל בסיר.
3. לשטוף את גריסי הפנינה ולהשרות במים מחצית השעה. לסנן. לערבב עם 1/2 כפית מלח, פלפל חריף ירוק קצוץ, והפירות היבשים.
4.בקערה לשים את חלקי העוף, את יתרת התבלינים (למעט הסילאן), לעסות היטב את חלקי העוף, להניח ע"ג שכבת הגריסים. מעל לצקת את הסילאן בפיזור שווה.
5. ליצור גומה בצד הסיר ולשפוך בזהירות את ציר המרק. לודא שהנוזלים מכסים את כל שכבת הגריסים. אם צריך הוסיפו מים.
6. מחממים תנור ל 200 מעלות. מכניסים את הסיר מכוסה לתנור לחצי שעה. לאחר מכן מנמיכים את החום ל 180 מעלות. ממשיכים לאפות לעוד שעה וחצי. מסירים את המכסה ואופים עוד מחצית השעה. עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.

בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן