עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: נתחי פילה עם ניוקי ברוטב סודי (לא כשר)

בחיים לא תנחשו מה יש ברוטב המושלם הזה!

ואוו כמה שזה טעים!

הרוטב הזה ישב לי המון המון זמן בזיכרון. פעם ממש מזמן אכלנו אותו במסעדה של השף יונתן רושפלד. הוא היה רוטב של קנלוני חלומיים. חזרנו שוב ושוב למסעדה בכדי לאכול את אותה מנה.

היום אייל הקריא לי כתבה על רושפלד שהתפרסמה בידיעות אחרונות. לפתע נזכרתי ברוטב הזה! השעה הייתה אחת עשרה בבוקר. חשבתי לעצמי ששום דבר לא קורה במקרה, עלי לנסות לשחזר את הרוטב לנתחי הפילה שממתינים לטיפולי. היום זה היום!

האמת שחשבתי עליו רבות בעבר: ממה הוא מורכב, מה יש בו… הרגשתי שהגיעה השעה להוציא את מחשבותי מן הכוח אל הפועל. אז ניסיתי! וההצלחה הייתה מסחררת. הסיר הענק חוסל עד תום. 5 איש נאבקו בתוספת ולא חלילה מתוך זה שמישהו נותר רעב. זה היה פשוט כל כך טעים!!!

אני מתנצלת מראש בפני שומרי הכשרות. המתכון הזה אינו כשר. הוא מערבב חלב ובשר.

החומרים הדרושים:

2 חבילות ניוקי (אפשר בהחלט ניוקי איטלקי באריזות ואקום)

1 ק"ג פילה בקר חתוכים לפיסות קטנות ודקות יחסית (עובי 3 מ"מ בערך)

1 חבילת פטריות שמפיניון

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

5 בצלצלי שלוט חתוכים דק

2 כפות חרדל חלק (אני השתמשתי בחרדל עם דבש)

2 כפות מיץ לימון טרי

20 גר' חמאה

2 כפות שמן קנולה

1 כף גדושה של ריבת חלב (זה המרכיב המפתיע! אל תוותרו עליו)

למשרה של הבשר:

1 כף קורנפלור

3 כפות יין לבן

3 כפות סויה

1 כף קרם בלסמי מצומצם

2 כפות סילאן

1 כף סוכר קנים

פלפל שחור גרוס

מלח גרוס

1 כפית גדושה של אבקת שום או 3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את נתחי הפילה עם חומרי המשרה (לפחות שעה) בקערה.
  2. בסיר גדול: לטגן בחמאה ומעט שמן קנולה את בצלצלי השלוט. להוסיף את הפטריות החתוכות. להוסיף את מיץ לימון. לאחר 7 דקות להוסיף את נתחי הבשר לבשל 5 דקות. להוסיף את החרדל ריבת החלב והשמנת. לבשל על אש בינונית 5 דקות נוספות. להנמיך את האש, להוסיף חצי כוס מים ולבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה עד שהרוטב מסמיך והבשר מוכן.
  3. במקביל להרתיח סיר גדול עם מים חמים וכפית מלח בכמות שתספיק לשתי חבילות הניוקי.
  4. כשהניוקי צפים, לסנן מיד.
  5. להוסיף את הניוקי לסיר עם הבשר. לבשל יחד מספר דקות נוספות.
  6. להגיש מיד חם.
  7. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן