עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לזניה מהירה ומושחתת מעלי בלינצ'ס!

לזניה ירוקה לבנה טעימה ומושחתת להפליא

תבנית עגולה עם לזניה מעלי בלינצ'ס בתוכה
מאפה של תרד וגבינות בין דפי בלינצ'ס – ארוחת ערב קלה וטעימה

אתם מכירים את המצב בו מבשלים זמן אורך לזניה ובסוף העלים התחתונים לא מתרככים כמו שצריך? או שאתם חייבים פתאום ארוחת ערב אבל ממש מהירה ואין זמן עכשיו לאפיה ארוכה בתנור? אז הנה לכם מתכון נפלא, מהיר, מושחת, טעים באופן יוצא דופן שכולם יאהבו. אני הכנתי אותו בתבנית עגולה המתאימה בדיוק לקוטר דפי הבלינצ'ס (המוכנים אגב שקניתי) מי שלא רוצה לקנות עלים מוכנים (שזה קיצור מדהים) אצרף גם מתכון לעשייה ביתית.

אני קונה בדרך כלל את עלי הבלינצ'ס שלי מטיב טעם אך אני בטוחה שיש חברות נוספות בכל סופר.

כל מגש מכיל כ- 4 מנות. אם תרצו יותר מארבע מנות פשוט תכינו יותר מתבנית אחת.

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

החומרים הדרושים: (4 מנות)

4 עלי בלינצ'ס גדולים מוכנים (קפואים)

2 בצלים קצוצים

500 גרם עלי תרד טריים שטופים וחתוכים גס

מעט שמן זית

100 גרם + 50 גרם (להשאיר לסוף) גבינת קשקבל או גאודה עיזים מגוררת

1 גביע קוטג' 9%

2 כפות שמנת חמוצה

50 גר' גבינת פטה עיזית מפוררת

2 ביצים טרופות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

צילום תקריב של מנה מהמאפה של התרד ועלי הבלינצ'ס
יש דבר מושחת מזה?

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במעט שמן את הבצלים החתוכים במחבת.
  2. לאחר שהבצלים הזהיבו מוסיפים למספר דקות את עלי התרד. מאדים את הנוזלים. מקררים לטמפרטורת החדר ומסננים נוזלים.
  3. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
  4. במקביל מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים את עלי הבלינצ'ס הקפואים מספר דקות בהתאם להוראות ע"ג האריזה. עד שהם מתרככים.
  5. משמנים תבנית עגולה המתאימה לקוטר עלי הבלינצ'ס, מסדרים בתבנית: עלה בלינצ'ס ומעליו רבע מכמות המלית, כך חוזר חלילה 4 פעמים. בסוף מפזרים מעל את יתרת הגבינה המגוררת.
  6. מכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות  אופים כ- 15 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
  7. חותכים ל- 4 משולשים וזוללים בתיאבון לצד סלט!
  8. מי שמעוניין להכין בלינצ'ס בעצמו יערבב היטב: 2 ביצים, כפית מלח, חצי כפית סוכר, 200 מל' חלב, 250 גר' קמח, זרזיף שמן קנולה / זית לבחירתכם. את הבלילה ללא גושים יש לצקת למחבת עם מעט שמן, בכל פעם מעט בכדי לקבל עלה דק. 2 דק' מכל צד לכל עלה. (הבלילה תספיק ל- 8 קרפים)
  9. לבריאות!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן