סלמון כבוש שכבש לי את הלב…
אני מאוהבת בסלמון מעל לכל ספק, זה הדג המועדף עלי.
מאודה, מבושל, מטוגן או כבוש! אין כמו הצבע והטעם הנפלאים שלו בעולם.
כריך עם גבינת שמנת ופיסות דקות ואתם מסודרים!
תהליך הכבישה אינו מסובך. התוצאה המתקבלת טעימה יותר לדעתי מזו הקנויה. אז אם התברכתם באהבה גדולה ומיוחדת לסלמון אין ספק שזה המתכון בדיוק עבורכם.
החומרים הדרושים:
300 גר פילה סלמון טרי ללא עור וללא עצמות
לתערובת המשרה –
3 כפות מלח ורוד אטלנטי
3 כפות סוכר קנים
צרור שמיר קצוץ
כף זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המשרה יחד.
לשטוף ולנגב את הדג.
להניח מחצית מהתערובת ע"ג ניילון נצמד הפרוס בתוך כלי זכוכית שיש לו מכסה מתאים. להשאיר ניילון בקצוות שיהיה מספיק בכדי לעטוף את הדג.
להניח עג הדג מחצית מהתערובת.
להפוך את הנתח ולהניח מעליו את מחצית התערובת השנייה לסגור היטב את הניילון הנצמד.
להניח מעל חלוקי נחל או משקולת אחרת.
לסגור המכסה של כלי הזכוכית היטב.
להכניס למקרר ל 24 שעות.
להוציא, לשטוף את הדג, לנגבו ולפרוס את הנתח דק.
לאכול עם גבינת שמנת ולחם טרי.