מתכון גאוני
וכמה חבל שהוא לא שלי! איך לא חשבו על זה קודם ומי זו רותם ליברזון המבריקה?
אתם ודאי מכירים אותי כבחורה סקרנית שאוהבת לנבור בספרי בישול להנאתי ובכלל לא משנה אם מדובר בספר פיזי (מעדיפה) או דפים חיים ברשת. באחד מטיולי באינסטגרם (הרשת המועדפת עלי) נתקלתי בפוסט מרהיב של עדי זמיר (בחורה מוכשרת וחרוצה שפגשתי בעבר בנס טכנולוגיות) בפוסט הוצג מאפה שהוא מעין פוקצ'ה שמנמנה ומתוכה הציצו קציצות. סביב הופיעו עיטורי ירקות בצבעים מרהיבים. מי יכול לעבור על תמונה כזו לסדר היום? מיד פניתי לעדי בבקשה למתכון. היא הפנתה אותי לאתר המקסים של בלוגרית האוכל – רותם ליברזון. משם כבר הכול היסטוריה…
ברור שמיד ניסיתי
למחרת היום הפשלתי שרוולים והכנתי לבני הבית את מאכל היצירה החדש. מיד נרשמה התלהבות (עוד לפני שהתבנית המאולתרת ממכסה של סיר ברזל נכנסה לתנור) הכול לפי המתכון המדויק של רותם. אני חייבת לציין שהמתכון קל להפליא. עשיתי בו שינויים ממש קטנים כיוון שיש לנו העדפה אישית לבשר טלה ולא בקר כפי שמופיע במקור ובהתאם לכך תיבול הבשר.. חוץ מהשינויים הללו נצמדתי בדיוק רב למתכון של רותם.
אחרי שהמאפה המדהים הזה יצא מהתנור תצפו לכך שמי שרואה אותו רוצה לתלוש ממנו קציצה או ירק גם במחיר של פציעת חום קלה. נרשמה התלהבות גדולה. ואני החלטתי לבקש מרותם רשות לפרסם את המתכון כפי שהכנתי אותו ואף לקשר אתכם לאתר שלה בכדי שתוכלו למצוא בו את המתכון המקורי ועוד מתכונים מוצלחים ומרשימים.
תודה לרותם על מתכון מושלם ועל אישורה לפרסומו כאן.
הנה המתכון כפי שאני ביצעתי – עם בשר טלה מתובל! תהנו.
החומרים הדרושים:
לבצק –
3 כוסות קמח (קמח פיצה / פוקצ'ה)
כף שמרים יבשים
כפית גדושה מלח
2 כפות שמן זית
כוס מים (240 מ”ל)
לקציצות –
חצי קילו בשר טלה טחון
בצל חתוך דק
בצל סגול חתוך דק
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוץ
חופן כוסברה קצוץ
כפית שטוחה של מלח
כפית שטוחה של בהרט
פלפל שחור לפי הטעם
ירקות לבחירתכם: פלחי עגבנייה, פלפל חריף, כרישה חתוכה, בצל סגול, (כל מה שאתם אוהבים)- פרוסים לפרוסות.
אופן ההכנה:
הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)
זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!