Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: אורז בחלב קוקוס בסגנון תאילנדי

אורז עדין שאין לתאר!

תאמת שאנחנו מתים על אורז. לבן, אדום, עם ירקות, עם בשר, תמיד משמש כצמד חמד לבשר עם רוטב, לדג. הוא נוח כזה… יודע להכיל כמו שצריך ויש בו משהו מנחם.

 

החלטתי שבא לי אורז בסגנון תאילנדי, משהו מתובל אבל במידה. לא משתלט מידי כמו שהילדים אומרים. שעושה כבוד למנה ששודכה לו. אז קבלו את המתכון המפתיע בקלות ההכנה. סוד קטן – מאז שהמליצה לי חברתי אליסון על סיר אורז חשמלי, אני מכורה. זהו אין לי כבר פחד שאשכח את הסיר על האש… מכשיר פשוט שיודע הייטב מתי להעביר את עצמו לחימום ולהפסיק לבשל. האורז בו יוצא אחד אחד. כמובן שאת המתכון הזה אפשר לעשות גם בסיר רגיל. רק תשגיחו כן?

החומרים הדרושים:

2 כוסות אורז בסמתי

2 כוסות מים

פחית קרם קוקוס 400 מ"ל

מעט שמן קנולה – 3 כפות בערך

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל ירוק חריף חתוך דק

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

4 בצלי שלוט חתוכים דק (או אחד רגיל)

1 פחית שימורים קטנה של תירס (מיני)

1 פחית שימורים קטנה של אפונה (מיני)

2 שיני שום קצוצות

1 בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר עם תחתית כבדה את השמן, בצלצלי השלוט, הגינגר, הפלפל החריף, השום. מטגנים קלות עד שמזהיב.

מוסיפים את האורז והמלח. מטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

מוסיפים את קרם הקוקוס והמים. מביאים לרתיחה.

מעבירים לאש קטנה. מוסיפים תירס ואפונה, מערבבים פעם אחת. נותנים לאורז להתבשל עם מכסה סגור.

כשהמים נגמרים תדעו שמוכן. השאירו מכוסה עוד חצי שעה. זה הזמן להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ.

בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן