גם מי שלא מת על דגים אוהב את הנוסח הזה מאוד!
אני מטורפת על סלמון, להבדיל מדגים אחרים עליהם אני לא משתגעת. תמיד מחפשת שיפורים, שכלולים, של מתכונים זריזים. הדג הזה תמיד יוצא עסיסי, קשה מאוד לקלקל מתכון פשוט, הילדים אוהבים אותו ולכן אין לי בקשות נוספות לורוד ורוד הזה. גם הצבע שלו תמיד כובש את ליבי בסערה. קבלו מתכון שאיכשהו התגלגל לידי הודות לאחיין שלי – שגיא שדה המלך, שכשהוא אוכל משהו טעים במיוחד הוא דואג לקחת את המתכון. ושגיא לא אוהב דגים! אז תארו לעצמכם איזו הצלחה מסחררת זו הולכת להיות. תאמת, מינימום עבודה ומקסימום טעם זה כאן.
אני נוהגת להשרות את נתחי הדג בחלב. אין הכרח לעשות כן, משום מה נראה לי שהחלב מעדן את טעמו של הדג וגורם לו להיות עסיסי.
החומרים הדרושים:
קילו וחצי של פילה סלמון נקי מעור, עצמות וכו'.
צרור פטרוזיליה קצוץ (רק עלים ללא גבעולים)
צרור כוסברה קצוץ (רק עלים ללא גבעולים)
4 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
3 כפות חרדל
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום מעוכות
פלפל שחור לפי הטעם
מעט מלח
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומרים למשרה יחד.
- אני נוהגת להשרות את הדג בחלב, אבל אין חובה לעשות כן.
- לרפד תבנית זכוכית גדולה בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הדג במפלס אחד ע"ג התבנית.
- למרוח ממשחת המשרה את פני הדג (ראו תמונה). לעטוף את התבנית היטב בניר כסף.
- לחמם תנור לגריל 230 מעלות.
- לאפות את הדג כ- 13 דקות. להוציא את נייר הכסף. לאפות 2 דקות נוספות.
- בתיאבון!