עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: סמוסה (הודי) במילוי ירקות – ללא טיגון

והפעם במילוי צמחוני

הבצק מאוד נוח לעבודה!

כמעט לכל עדה יש כיסון משלה! סמוסה הוא מאכל רחוב הודי. הוא מגיע בכמה מילויים (שאני מכירה אותם אגב מהארץ ומספרי הבישול ההודים), כאן תוכלו לצפות במתכון הממולא בחזה עוף. המקור אומר שיש לטגן את הכיסונים הללו. אני דווקא אופה אותם בתנור והם מספיק טעימים גם כך בכדי להתחסל בזמן קצר מאוד.

רוטב יוגורט – מומלץ

למרות שהכיסונים פיקנטיים וחריפים באופן עדין, המכילים בתוכם תבלינים רבים, הילדים שלי מטורפים עליהם. הם תמיד מבקשים לצד הסמוסות את רוטב היוגורט עם המלפפון הירוק. והוא הולך כך: 5 כפות גדושות של יוגורט עיזים, מעט מלח, 2 מלפפונים קצוצים דק, מעט שמן זית, 1/2 כפית שום כתוש. לערבב הכל יחד. זה שידוך מצוין – בעוד הרוטב קר, הסמוסות חמות והם נפלאים יחד.

 

מחלקים את הבצק לכדורים, מכל כדור יצאו 2 כיסונים

החומרים הדרושים: (כ-20 יחידות)

לבצק –

3 כוסות קמח

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

2 כפות יוגורט (מי ששומר כשרות מוותר ומגדיל מעט את כמות השמן)

2/3 כוס מים

זרזיף חומץ

 

מלית משגעת – כף לכל כיסון

למילוי

4 תפוחי אדמה (בינוניים) מבושלים ומצוננים חתוכים לקוביות קטנות

4 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

100 גר' אפונה

1 כף זנגביל מגורר

1 פלפל חריף קצוץ דק

3 כפות כוסברה קצוצה דק (טרייה)

1 כפית מלח

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית גראם מסאלה

1 כפית כמון

1/4 כפית צ'ילי גרוס

1/2 כפית קארי

2 כפות מיץ לימון

3 שיני שום טרי כתוש / כפית שום גבישי

חופן צימוקים שחורים (למי שאוהב טעם מתקתק עם חריף – לא חובה)

 

כל עיגול מרודד נחצה לשניים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר. עוטפים בניילון נצמד, משהים מעט.
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את הפלפל החריף מוסיפים את האפונה והתבלינים ומטגנים עוד מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
  3. מוסיפים את קביות תפוחי האדמה עם הירקות והתבלינים במחבת, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות במשך 3 דקות.
  4. מחלקים את כדור הבצק ל- 8 או 10 כדורים (ראו בתמונה) כל כדור פותחים לעיגול. כל עיגול מחלקים לשניים. בכל מחצית שמים כף גדושה מהמילוי. מגלגלים לחרוט וסוגרים את הקצה, מהדקים ומקפלים..
  5. אני אופה את הכיסונים בתנור שחומם ל 180 מעלות לאחר שסידרתי בתבנית ועל גבי נייר אפייה.
  6. מרססים בשמן מעל ומכניסים לתנור. כשמזהיב משני הצדדים – הכיסונים מוכנים!
  7. כמובן שאפשר לטגן את הכיסונים בשמן עמוק. אך לדעתי זה מיותר…
כף מהמלית וסגירה כחרוט, את השוליים בקצה החרוט נקפל הייטב

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן