עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מלאי כופתה (הודי) רינה פושקרנה

כדורים מוזהבים ברוטב קטיפה

כדורים מבושמים ברוטב קטיפתי

כיוון שאני נמנית על  חובבי האוכל ההודי, הפכתי מבקרת קבועה במסעדת טנדורי בהרצליה מזה 3 עשורים, מעריכה ואוהבת מאוד את מאכליה של השפית רינה פושקרנה, אני עוקבת אחרי המתכונים המתפרסמים מעת לעת ברשת שהיא מנדבת לציבור הרחב בטוב ליבה. לעולם היא תישאר חלוצת האוכל ההודי בישראל. שאלתי אותה בעבר מדוע היא לא מוציאה ספר מתכונים, זה הרי יהיה אוצר! כי ראוי לשמור את הידע הרב שברשותה ולהפיצו, אך רינה חייכה בסבלנות וצניעות והפנתה אותי לרשת האינטרנט לליקוט מתכוניה הנהדרים. אני ממשיכה לקוות שאי פעם יצא ספר כזה מטעמה שיאגד את כל אותם מאכלים נפלאים, מלאי טעם וריח שאין להם מתחרים לדעתי בעולם כולו.

בינתיים אני עושה מאז כהצעתה. מידי פעם מתפרסם מתכון באיזה בלוג או קבוצה ברשת, ואני ממהרת ללקטו ולנסותו. בדרך כלל המתכונים שהיא מוסרת מדויקים ומוצלחים עד מאוד זה כמובן לא מחליף את הביקורים במסעדה. המתכונים מספקים געגוע שמרים ראש וצף לו מידי איזו תקופה (קצרה). לפנינו מתכון של מלאי כופתה בגרסה מקוצרת מעט מזו שרינה פושקרנה מסרה. הוא יצא נהדר ולכן אני מרשה לעצמי לפרסמו בשינויים כאלה ואחרים (בעיקר קיצורי תהליכים) תוך תודה עמוקה לרינה על נדיבותה, על חריצותה, ועל כך שהיא מקיימת את מסעדותיה כל כך הרבה שנים שהן כבר מוסד בפני עצמן.

החומרים הדרושים:

כדורים זהובים ממתינים לשמיכת הקטיפה

לכופתאות –

4 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים

4 כפות פירורי לחם

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית הל טחון

100 גרם גבינה צפתית מגוררת (אני מעדיפה צפתית עדינה)

2 כפות צימוקים שחורים

4 כפות אגוזים טחונים: קשיו, פיסטוק חלבי, שקדים

שמן לטיגון עמוק

עוד רגע צוללים

להכנת הרוטב –

מחית בצל:

2 בצלים יבשים בינוניים חתוכים דק

קורט קינמון

2 עלי דפנה

קורט הל טחון

מחית עגבניות:

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (לאחר חימום של 3 דקות במיקרו)

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

כף שום כתוש / כתוש

4 כפות שמן קנולה

כף חמאה

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית כוסברה יבשה

1/2 כפית עלי חילבה יבשים קצוצים (לא חובה)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קארי

1/2 כפית פפריקה מתוקה (בשביל הצבע)

1 כף רסק עגבניות (כנ"ל)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

 

6 כפות שמנת חמוצה

4 כפות ממרח קשיו או אגוזי קשיו טחונים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בידיים את כל חומרי הכופתאות למעט פירורי הלחם. יוצרים כופתאות מאורכות קטנות בגודל כדורי פינג פונג אך מאורכים. מצפים בפירורי לחם, מטגנים בשמן עמוק כ-3 דקות עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  2. להכנת מחית הבצל – מכניסים למיקרוגל את כל המרכיבים בתוך קערה ומחממים 10 דקות. זורקים את עלי הדפנה ומעבירים את שאר המרכיבים לבלנדר. מיד נוסיף אליו גם את מחית העגבניות.
  3. להכנת מחית העגבניות – מחממים במחבת את השמן והחמאה, מוסיפים את העגבניות (שחוממו במיקרוגל 3 דקות), הג'ינג'ר, השום והחמאה. מוסיפים את כל התבלינים: הל, כוסברה, כורכום, קארי, פפריקה, חילבה, מלח, סוכר,  מטגנים קלות כ-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות עם 1/3 כוס מים, דקה נוספת תספיק.
  4. מעבירים את מחית העגבניות והתבלינים אל מחית הבצל שממתין בבלנדר. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת אגוזי הקשיו הטחונים. טוחנים יחד עד קבלת רוטב חלק וקטיפתי.
  5. מעבירים את הרוטב לסיר. מוסיפים כוס מים. מחממים מספר דקות. כשהרוטב רותח מוסיפים את כדורי המלאי כופתה לתוכו. מבשלים יחד כשלוש דקות.
  6. מגישים מיד עם אורז לבן.
  7. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן